Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van különbség a császármetszés...

Van különbség a császármetszéssel és a természetes úton született babák között?

Figyelt kérdés
Tegnap egy mősorban arrol beszéltek hogy a természetük nem egyforma, de nem hallottam pontosan mert hangoskodott a császármetszéssel született babám :)
2010. nov. 12. 12:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok és pont az utolsó 2 hozzászólásban megfogalmazódott véleményt miatt írtam, hogy mennyi különbség lehet akár 2 császár között is.

A lányommal pl. 12 órát vajúdtam és a végére totál elment a szívhangja. Ezért lett belőle császár. A nyakára tekeredett köldökzsinór már túl rövid volt ahhoz, hogy ki tudjon bújni. Ahogy ő ment lejjeb és lejjebb, úgy szorította egyre jobban a nyakát. Nem hinném, hogy nem küzdött közben...

Amúgy nem is sírt fel, nem indult be a légzése magától mikor végre kivették.

Én elég életrevalónak látom így 2 és fél évesen. :)

2010. nov. 12. 13:25
 12/17 anonim ***** válasza:

szerintem a genetika és a nevelés határoz. ha valaki temperamentumosnak születik, akárhogyan is, akkor olyan lesz. ha meg félénkebbnek, akkor meg olyan. és amúgy nem hiszem, hogy aki császárral születik ,annak feltétlenül stresszmentes a születése. nem úgy megy az, hogy na itt a kiírt nap, hopp kiveszünk. van ilyen eset is, de oylan is van, hogy sürgősségi császár, meg hosszas vajúdás utáni muszáj-császér, ezek a babák biztosan átélik a stresszt valamiylen fomrában. az meg a mási, hogy egyik pillanatban benn, másikban meg már kinn..ez sem túl vidám dolog.

23 hónapos természetes úton született, szoptatott, félénkebb de ügyes kislány anyukája :)

2010. nov. 12. 13:45
 13/17 A kérdező kommentje:
Nekem a terhesség alatt végig magas volt a vérnyomásom, túlhordtam, a nyakán volt a köldökzsinór, ugy hogy a lehető legjobb választása volt az orvosnak, hogy császárral szültem. De most felmerűlt a kérdés hogy a másodikat akár meg is szülhetem egyedűl is. Nekem megfelelt az első szülés, de majd kialakul a terhesség folyamán hogy hogyn tovább.
2010. nov. 12. 13:56
 14/17 anonim ***** válasza:

Már az újszülöttben benne van, milyen lesz ha nagyobb lesz. Nem azért mert simán vagy csaszival született...

Ha a gyerek hülye, akkor már születésekor az volt, ha meg zseni...

Ezért sincs Egy nevelési módszer, amit egységesen elfogadnak, minden gyerekre 100%ban igaz, ez nem olyan mint a töri, ahol 1848 márc 15őt lehet máshogy tanítani...

Most ha a születés befolyásolná, akkor lenne egy hogyan neveld a császáros babád, meg egy hogyan neveld a simán született babád...

Talán annyi a különbség köztük, hogy életük első pár órájában kihez, hogyan bújhatnak. Nem voltam még csaszis(de még lehetek), nekem azonnal odaadták, velem lehetett, most egy altatott kismamánál???

16hónapos ördögöm is azért ördög, mert alapból ilyen... Majd a lányom meglátom milyen lesz:)))

2010. nov. 12. 13:58
 15/17 anonim ***** válasza:

"Meg azt is mondták, hogy a természetes úton születettek könyebben adaptálodnak, könyebben és maguktol vesznek először levegőt, mert kicsit összenyomodnak. Ja, és egy iden nyelvű csatornán láttam a Dokik-ban"

Ez így van. Vaginális szüléskor a szűk szülőcsatornán való áthaladás kipréseli a magzatvizet a baba tüdejéből, így azonnal fel tud sírni. Császárnál a magzatvizet az orvosoknak kell leszívniuk.

de ez akkor sem jelent semmit az egész további életére, személyiségére nézve.

2010. nov. 12. 14:11
 16/17 anonim ***** válasza:

En is amondo vagyok, hogy ezt nem a szules (csaszar/huvelyi) hatarozza meg.

Noverem huvelyi uton szuletett es kb lemegy a nap mire egy gondolatanak a vegere jut.

En szinten huvelyi uton szulettem es az ...na csinaljunk mar valamit.... tious vagyok.

Hugom csaszarral szuletett es valahol kettonk kozott van fel uton :)

A lanyom is huvelyi uton szuletett es tulsagosan is ram hasonlit :D nem tud a popsijan maradni fel masodpercre sem.

9 honapos huncutsag anyukaja

2010. nov. 12. 18:00
 17/17 anonim ***** válasza:
Császármetszéses lányom első tanuló.Ovodában is sokat dícsérték 1-4-ig is első volt,versenyeket nyert és most is jeles mindenből.
2010. nov. 13. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!