Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tud nekem segíteni olyan...

Tud nekem segíteni olyan anyuka, aki babájának szintén refluxa van?

Figyelt kérdés
2 hónapos kislányomnak valószínűleg refluxa van (egyenlőre valószínűleg, mert gasztroenterológián még nem voltunk). Gyakran előfordul, hogy a 2 órával korábban megevett tejet büfizi fel félig megemésztve. Sajnos az utóbbi 4 hétben csak 60dkg-ot hízott, igaz nőtt 4cm-t! A gyermekorvos most tápszert írt fel, amiből minden szopi előtt 2 teáskanállal kell adni, hogy összesűrítse a tejet a bendőjében. Jövő hét keddig kaptunk haladékot, ha nem megfelelően hízik, irány a szakrendelés. Viszont úgy veszem észre, fel van dagadva az ínye és fehéredik is, a kis öklét mindig tömi a szájába, folyik a nyála. Fogzáskor is kevesebbet esznek a babák? Van itt olyan anyuka, akinek a babája szintén ilyen problémával küzd? Mi a tapasztalata?
2009. jan. 10. 16:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én babám is folyamatosan visszabukta az anyetejet. Aztán tápszeres lett és azt is! Most AR-es tápszert kap. Ez benne marad! Csak ettől a kakilás megy nehezen. Minket nem akart elküldeni sehova a doktornő. Egyszerűen csak felírta a sűrűbb tápszert. 4 hetes kora óta azt kapja. Most 3 hós és a folyékony dolgok (víz, tea) még mindig visszajönnek neki. Jah és ő is 2 hós kora óta tömi az öklét a szájába, és már kint van az első foga. Igen, lehet a fogzás miatt nincs étvágya!
2009. jan. 10. 17:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi is AR-es tápot használtunk kb 7 hóig.A szorulást pedig Leavolac-al,szilva,őszibarack,sütőtök adásával enyhítettük.A javulást a gyakoribb kanalas ételek adása hozta meg.Most 12,5 hós már csak heti 1-2 hányás van.Az utóbbi időben nagyon sokat javult a helyzet.Kitartás 18 hónapos korig normálisnak mondható ez az állapot.A tápszersűrítő helyett(ezt is próbáltuk) sokkal eredményesebb az AR-s tápszer.
2009. jan. 10. 18:56
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Most mértem a picim súlyát és sajnos nemhogy növekedne a súlya, hanem csökkent 8dkg-ot:( Nem értem miért, hiszen eszik rendesen, jó étvággyal, tejem is van bőven és ma nem is bukott olyan nagyokat. 4-5 hetesen még heti 20-25-öt hízott? Nem értem, miért csökken!!zt azért nem hiszem, hogy ennek is a fogzás az oka, vagy igen?
2009. jan. 10. 19:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet a fogzás oka, ha neked is olyan különleges babád van hogy korán kezdi! A második válaszolótól kérdezném, hogy nektek nem volt gondotok a Laevolac sziruppal? Én eddig kétszer adtama a babának, lett is kaki, de utána egész nap keservesen sírt. Milyen időközönként adtad neki?

Első voltam

2009. jan. 10. 20:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 2 hónapos korától 3,5 hónapos koráig bukott ill.sugárba hányt(volt,hogy 100-150 ml-t is).Szinte egész nap hánytunk,ettünk,keveset aludtunk.Többször beutalt a gyerekorvos,de mivel állt a súlya és nem fogyott hazaküldtek,hogy "sok baba van így".1,5 hónap után vettek fel a gasztroenteológiára és nagy nehezen csináltak egy nyelőcső uh-ot,ami kiderítette,hogy refluxos visszafolyása van a babámnak.Hát én is ezt sejtettem,de ugye elöbb nem kaptam segítséget.Nálunk továbbra is a szoptatást ajánlották és előetetésnek egy Sinlac nevű sűrítő tápszrt.+ány megemelése,ja én vettem egy babzsák babafotelszerűséget és azt használtam szoptatáskor,hogy szinte függőleges állapotban egyen.Most 7,5 hónapos és csak ha felültetem akkor bukik egy kicsit.Hát remélem,hogy nem is lesz rosszabb és ,hogy tudtam neked segíteni.
2009. jan. 10. 21:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok! a fiam 3 hónapos, mi is reflux-szal küzdünk, most akarom kikövetelni a dokinktól a megfelelő tápszert. akár 3 óra múlva is visszajön a kaja. napközben nem tudom vízszintbe rakni, csak pihenőszékbe, mert keservesen sír és a nyakába csurog a kaja...

már korábban is ez volt, de a doki azt mondta, biztos csak túl mohón eszik és hogy amíg szépen hízik, nem kell tenni semmit.

én viszont ebbe nem nyugszom bele, mert légúti panaszokat is okozhat. sajnos tudom, mert nekem 15 évesen műtéttel zárták le a gyomorszájamat. anyukám hiába vitt dokihoz csecsemőként, lerázták azzal, hogy a gyerek szépen hízik. aztán évekig asztmára kezeltek...

kedves kérdező! szerintem vidd el a gasztro-s szakrendelésre a kicsidet. ott biztos választ adnak majd. mert pl. lehet valamilyen emésztési zavar is az ok (sok bukást okoz a tejcukor allergia is, de ezt csak egy példaként írtam, nem ijesztgetni akarlak).

remélem megoldódik a probléma!

2009. jan. 11. 00:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Az 5. válaszolónak a 4. vagyok.Amint írtam az én babám is pont úgy volt mint a tiéd.Ez az időszak tiszta rémálom volt.Írtad a légúti panaszokat.Nálunk is voltak és persze azt mondták,hogy biztos asztma.Meg sem fordult a fejükbe,hogy a refluxtól van-e,pedig mindig rákérdeztem.Ja és volt vércsíkos székletünk,hasmenés,puffadás,ami tejallergiára utalhat,de szerintük a kettőnek nem lehet köze egymáshoz.Nem mintha annyira okos lennék,de alaposan utána olvastam és mintha összefüggene a kettő.Hát ennyit az orvosokról,mert,ha egy kicsit nincs tisztába az ember a dolgokkal képesek félrekezelni a babákat.Az én fiammal már a harmadik antibiotikumkúrát akarta végigcsinálni 1 hónaposan a gyerekorvos,mert szürcsögött(más baja nem volt),de az utolsót már nem engedtem.Tudom csak jót akart,de sokszor halvány fogalmuk sincs...Remélem vannak jó példák is.
2009. jan. 11. 09:22
 8/9 anonim ***** válasza:
2. Az én dokim baromi rendes volt.Amikor már nem volt tejem és csak tápoztunk kicsit kevesebb volt a bukás(amíg csak szopott volt napi 5 átöltözés is mind a kettőnknek).Utána olvastam a dolognak és kérdeztem a dokit mit gondol a sűrtőről,erre Ő azt mondta ne küszködjek inkább felírja az AR-s tápot,ami sokat segített(a szorulást pedig könnyebb volt kezelnem).Én szerencsére tőle és a gyer.orvosunktól sok jótanácsot kaptam.
2009. jan. 11. 11:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Mi a Nutritont kaptuk sűrítönek, de ettől még bukik.
2009. jan. 11. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!