Vegyes hazassagban elo anyukak milyen nyelven beszeltek a babaval?
minel tobb nyelven beszeltek hozza, annal tobbet tanul meg, es a kesobiekben annal konnyebben tanul nyelveket
mi mindketten magyarok vagyunk, de kulfoldon elunk, igy a gyerek hallja az angolt is, ismerek olyan csaladokat, ahol 3 nyelven beszelnek otthon
Mi szinten 2 magyar szulo angliaban es mindkettot hallja.Igaz tolunk itthon nem, de mindenhol mashol nyilvan mi is angolul beszelunk.
Baratnom magyar ferje irani es angliaban elnek.Mindharom nyelvet hallja a babaja :)
ha 2 nyelven tanítod már kezdetektől akkor később tanul meg beszélni másrészt keverni fogja a nyelveket egy ideig,vagy az egyiket helyettesíti a másikba ha épp nem jut eszébe a szó az adott nyelven...tapasztalat!
De mi is fogjuk 2 nyelven tanítani de majd később,mikor már olyan ovis korú lesz:-)
szerintem nagyon jó dolog ha kétnyelvű egy baba, olyan előnyre tesz ezzel szert, amit más egy életen át nem tud behozni, gondold el anyanyelvi szinten fog beszélni 2 nyelvet
nekem egy rokonom ilyen, magyar anyuka, osztrák apuka,
én is úgy tudom, hogy kicsit később kezdenek el beszélni, de az nem baj
mikor kicsi voltam németül beszélgettünk otthon,mert a szüleim anno németországban ismerkedtek össze,így az volt az alapnyelv (anyuval még mostis) emellett a spanyol is ment otthon(mivel Anyu argentin,Apu magyar) a bibi az volt,hogy aztán úgy kerültem oviba,hogy egy szót se tudtam magyarul amitől persze a magyar gyerekek kiközösitettek.Még suliban is nehéz volt,szavakat már értettem és használtam,de nem ragoztam stb. mivel nem így neveltek.Mostmár persze tökéletesen megy a magyar is de hm..
a lényeg,hogy szerintem nagyon jót tesz a gyereknek ha több nyelvvel nőnek fel,sok ilyen gyereket ismerek.14 évesen simán leraktam a német nyelvvizsgát,hatalmas előnyöket jelentet suliban is.Persze jó lett volna ha angolt is tömték volna belém :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!