Hogy telik egy napotok a babátokkal? Gondolok pl. újszülöttre, egész nap alszik? Hány hetes korától lehet levegőre vinni? és h nem alszik mit csináltok, beszéltek hozzá ugye?
Annyi mindent olvasni, hallani én nem is tudom, mi lesz ha itt lesz már a babánk!
Pl ti minden nap fürdetitek? Hallottam olyat aki az első 6 hétben nem fürdette, nekem ez fura.
Hali,
Ha mákod van akkor a kicsi elég sokáig eszik-alszik-fosik(22éves aranyköpésem, a húgom jellemzése volt anno):)
Amikor fent van, akkor "nézelődik" és grimaszol:)
Ha nincs szerencséd, akkor üvölt-eszik-alszik-fosik.
Nálunk a nap: kisasszony felkel, eszik, majd mint egy hobbitka eszik(első reggeli, második reggeli...) közben alszik piciket, vagy nézelődik, ha ébren van mutogatok neki erős színű dolgokat, fekete-fehér, éles kontrasztos dolgokat, vagy masszírozom-tornáztatom, vagy észre sem veszem, hogy felébredt(csendes nyugis bébi), közben a nagyot kergetem, amikor ebédig jóllakik alszik egy jó hosszút(ilyenkor a nagy is alszik) nyugiban is, ha szép idő van(nálunk gyönyörű napsütés) akkor irány ki a levegőre(3hetes a lányka) sétálni, amíg a nagy élvezi, ott megint jól elalszik(ring a kocsi, friss levegő)(előtte azért egy peluscsere és egy gyors cicizés nem árt)
Amikor hazajövünk, akkor pedig idő függvénye, hogy mikor mit csinálunk(vacsi, játék) szóval éljük az életünket úgy, mint előtte, bevonva őt is a ritmusunkba(pl a konyhában hordozóban bóbiskol amíg kint rodeózunk a tesóval, vagy az ölemben van amíg a képeskönyvet nézegetjük)
Este8 nagy fürdik, este10 leányzó fürdik(kevés fürdetős víz abban a kicsi, és inkább csak öblítjük benne a babát, meglocsolgatás, simogatás, mi tegnap használtunk közvetlenül fürdetőt először), gyors törölgetés tisztába tevés, öltözés, vacsi sokadik felvonás, alvás.
A napirendünkbe és azt módosítva élünk. A fiam 20hónapos lesz jöv héten, kialakult napirenddel, reggel kel(picivel az után, hogy a lányom ébred), keltem apát, reggeliztetés, maratoni pelenkázás, vitamin osztás(Dvitamin Cvitamin(csak a fiamnak)), ágyazás, rom és akadálymentesítés, valahol egy gyors zuhany nekem is, ebédeltetés, séta, itthoni esti "rohanás" amiben a közös játék, vacsi, fürdés, ájulás minden benne van, és ehhez, ebbe igazítom a kicsit is és fordítva. Ha szoptatok, akkor addig egyszerű mondókázás megy, esetleg fél kézzel rajzolok, vagy megkérem ezt azt tegyen meg a nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!