Lehet ebből valamilyen egészségi problémája a picinek a későbbiekben?
Ne idegeskedj, ez egy teljesen normális születési súly! Csak manapság rengeteg gyerek születik 4-5 kilóval, ezért a 2-2,5 kilós már kicsinek tűnik.
A zárójelentésre meg valószínűleg automatikusan írták a diagnózisokat, mivel "hivatalosan" kis súlyúnak számít 2500 gramm alatt. Ha amúgy minden rendben volt/van, nyugodj meg, teljesen ugyanolyan esélyekkel indul a babád, mintha 4 kilóval született volna!
jómagam 33 évvel ezelőtt 2200 grammal születtem, időre, császárral, 2 hétig benntartottak minket a kórházban, aztán anyukámnak azt mondták, hogy arra figyeljen, hogy nehogy fogyjak
semmi bajom nem lett, makkegészséges vagyok :) viszont nem tudom hogy van ez a genetika, mert az én kisfiam 4 kg fölött született :D
Szia!
Ne aggódj, nem lesz semmi probléma. Az én kisfiam is 2490 g-mal született 39.hétre 10-es Apgar értékkel.Amikor elolvastam a záróját nagyon sírtam.Utána néztem, hogy mik ezek és teljesen kiakadtam.Most leszünk lassan 5 hónaposak, semmi gond.Nagyon szépen fejlődik 65 cm és 7000 g körüli. Első pillanattól kezdve sokat eszik és behozta a társait.Igazi kis huncutmanó, egész nap mosolyog, jár keze-lába.Párszor kellett mennünk koraszülött utógondozóba a kis súlya miatt. De csak annyi, hogy megmérik, megvizsgálják nagyon kedvesek. Nekünk is azt mondták, hogy csak a 10 g miatt lett ebbe a kategóriába sorolva.Ne izgulj minden rendben lesz. Jó babázást és sok boldogságot kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!