Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet ebből valamilyen egészsé...

Lehet ebből valamilyen egészségi problémája a picinek a későbbiekben?

Figyelt kérdés
Kislányom 39+6 naposan 2490 g-mal született, 10-es Apgarral.Nem lehet tudni, mitől lett kis súlyú, valószínűleg genetika, mert én voltam ilyen pici.Soha nem dohányoztam, a lepényáramlás végig jó volt, nem is volt elöregedve, és én magam meg állandóan ettem, végig szedtem az Elevitet is.Ráírták a zárójára, hogy dismaturus (éretlen) újszülött, és hogy intrauterin retard(visszamaradott súlyú).Az orvosom szerint ez 10 grammon múlt, hogy ilyen szörnyűségeket írtak rá.És sajnos zöld lett a magzatvizem szüléskor, meg kellett császározni.A kislányom egyébként minden szempontból egészséges, szépen fejlődik, minden szervét érettnek találták.Csak én aggódok, mert nagyon rossz dolgokat olvastam az alacsony születési súlyról.Szerintetek lehet valami baja?
2010. nov. 11. 15:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ne idegeskedj, ez egy teljesen normális születési súly! Csak manapság rengeteg gyerek születik 4-5 kilóval, ezért a 2-2,5 kilós már kicsinek tűnik.

A zárójelentésre meg valószínűleg automatikusan írták a diagnózisokat, mivel "hivatalosan" kis súlyúnak számít 2500 gramm alatt. Ha amúgy minden rendben volt/van, nyugodj meg, teljesen ugyanolyan esélyekkel indul a babád, mintha 4 kilóval született volna!

2010. nov. 11. 17:57
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyosak vagytok! Valószínűleg tényleg csak arról van szó, hogy az én adottságaimat örökölte.Én alacsony vagyok, és alapból vékony.(Most nem annyira:))Én magam is 2800 g-mal születtem, de engem túlhordott anyu.Biztos csak genetika.
2010. nov. 12. 08:29
 13/15 anonim ***** válasza:

jómagam 33 évvel ezelőtt 2200 grammal születtem, időre, császárral, 2 hétig benntartottak minket a kórházban, aztán anyukámnak azt mondták, hogy arra figyeljen, hogy nehogy fogyjak

semmi bajom nem lett, makkegészséges vagyok :) viszont nem tudom hogy van ez a genetika, mert az én kisfiam 4 kg fölött született :D

2010. nov. 12. 13:17
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj, nem lesz semmi probléma. Az én kisfiam is 2490 g-mal született 39.hétre 10-es Apgar értékkel.Amikor elolvastam a záróját nagyon sírtam.Utána néztem, hogy mik ezek és teljesen kiakadtam.Most leszünk lassan 5 hónaposak, semmi gond.Nagyon szépen fejlődik 65 cm és 7000 g körüli. Első pillanattól kezdve sokat eszik és behozta a társait.Igazi kis huncutmanó, egész nap mosolyog, jár keze-lába.Párszor kellett mennünk koraszülött utógondozóba a kis súlya miatt. De csak annyi, hogy megmérik, megvizsgálják nagyon kedvesek. Nekünk is azt mondták, hogy csak a 10 g miatt lett ebbe a kategóriába sorolva.Ne izgulj minden rendben lesz. Jó babázást és sok boldogságot kívánok.

2010. nov. 20. 21:53
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is!Minket nem küldtek koraszülött utógondozóba, mert nem minősítették koraszülöttnek.Az újszülött osztályra került egyből a többi babához, az orvos is mondta, hogy ha valami gond lenne, nem lenne ott.Szépen gyarapodik ő is, ő is nagyon jó étvágyú, lassan felzárkózik, kis pufika már.A saját szememnek hiszek inkább.De nagyon jó hallani, hogy másokkal sincs semmi gond!
2010. nov. 21. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!