Miért ilyenek az éjszakáink? Mit csináljak?! (3 hetes baba)
Nappal semmi gond a babámmal, eszik-alszik, de este 9 körül elkezd nyöszörögni és onnantól így telik az éjszakánk:
-nyekereg, nyekereg - ha mellre teszem megnyugszik, de kb. szopizik 4 percig akkor bealszik rajtam. Ha leveszem a mellemről akkor 3 percig nyugodtan alszik majd kezdi a nyekergést/tekergést újra... Még füldugóval sem tudok így aludni. Van hogy esetleg alszunk 2-3 órát egyben mindketten, de inkább az a jellemző, hogy egész éjjel ez megy. Nyekereg-mellre teszem, mert azt hiszem éhes, aztán nem szopik ill. csak pár percig és kezdi elölről.
Az is kérdés, hogyha tényleg csak 3 perceket szív akkor sosem jut a hátsó zsíros tejhez, tehát lehet, hogy rényleg éhes is?!
Mit csináljak? Költözzek el mellőle éjjelre? Lehet, hogy a tejillat a baj? Hogy érzi maga mellett egész éjjel? Ez a 4 óra alvás nagyon kevés szerintetek is??? Van még egy nagyobb gyerekem is, napközben egy percet sem tudok aludni :(((((
Kizárt, hogy érzi a tej illatát.
Nappal próbáld hogy du. kevesebbet aludjon, majd rájön, mikor van nappal, és éjjel. vannak ilyen babák.
Nekünk az együtt alvás segített eleinte. Ne rakd mellre, csak max. 3* egy éjjel. a kislányom 1kor, 4kor, 7kor evett 2 hónapig.
Szerintem a 3 órás egyben alvás teljesen jó egy 3 hetes újszülöttnél. Én örültem, ha 3 órát egyben aludt a fiam, mert volt, hogy óránként felkelt.
Milyen kérdés az, hogy költözz-e el mellőle?! Mégis hova? A szomszédba, hogy ne halld a nyekegést??!!
Ha sűrűn mellre teszed, mindig ugyanarra a melledre tedd, így hozzájut a hátsó tejhez is.
Az első hetek erről szólnak, nekem is van nagyobb gyerekem, és ez bizony pontosan így volt nálunk is, hogy örültem, ha 2-3 órát alhatok egyhuzamban. Nappal meg egy percet sem, mert a nagyobbik nem aludt délben.
Baromi fárasztó, de pár hét, és beáll az éjszakai-nappali rendszer.
Addig kitartás!
Ahogy írtad is, nem éhes. És ahogy előttem is írták a nyekergésre még nem kell felvenni, mert lehet hogy visszaalszik, illetve fel sem ébredt. Ez olyan, mint nálunk a rem-fázis, csak a babád idegrendszere még éretlenebb és gyakrabbak a felületes alvás időszakai, ilyenkor nyekereg, tekereg. A szoros takaró azért segít, mert akkor nem ébreszti fel magát a mozgásával. Felvenni és eteni csak akkor kell éjszaka, ha felsír. Ha nem így teszel, rossz szokásokat alakítotok ki. A felületes alvási szakaszokben mindig fel fog kelni enni és nem tud majd egyedül visszaaludni. Szóval szerintem várj a baba kiemelésével az ágyból, amíg elkezd tényleg sírni. Velem sokszor megesett, hogy az ágyban fekve hallgattam a nyekergést, figyelve, hogy mikor kell kimásznom, aztán csak azt vettem észre, hogy reggel van... mindketten visszaaludtunk.
Ma éjjelre viszont azt ajánlom, hogy fekve szoptasd éjjel, a babának is jó, mindketten tudtok aludni. Csak ne szokjatok rá.
hA AZT VÁROM, HOGY FELSÍR AKKOR ADDIGRA ÉHENHALNA. nEM SÍRT MIÓTA HAZAHOZTUK A KÓRHÁZBÓL. sOSEM SÍR...
(bocsi, a capslockért)
Az elköltözést úgy értettem, h másik szobába átmenni. Merthogy lehet, hogy csak a tejillat miatt kell neki egész éjjel a cici? (aztán meg persze nem is kell, mert csak alszik rajta)
Fekve próbálom szoptatni, de ahogy elbóbiskolok és megmozdulok lecuppan róla és kezdődik a nyekergés elölről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!