Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudom hogy lázas a...

Honnan tudom hogy lázas a kisbabám?

Figyelt kérdés
2 hetes a kisbabám anyós jár át reggelente segíteni ez ma is így volt aztán most hivott hogy nem érzi jól magát én neg azóta teljesen pánikba vagyok hogy mivan ha a baba el kapta , honnan fogom tudni mennyire lesz melegebb a kis homloka? Vagy a tarkóját kell nézni? Vagy izzad e? Nagyon félek hogy nem fogom tudni meg különböztetni... Van lázmérő is persze. Illetve a védő nő a flamborin cseppet mondta de viszont a beteg tájékoztatón 2 hónapos kortól van a használata és elég erősnek mondják . Vegyek inkább kúpot?
febr. 17. 15:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nagyon remélem hogy nem lesz semmi baja köszi.
febr. 17. 18:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A szabály az, hogy 3 hónapos korig ha belázasodik,akkor azonnal kórházba kell vinni. És jelezni kell a gyerekorvosának is a következő rendelésen.

Hiszen 3 hónapos koráig a gyerekorvos IS felelős a baba egészségéért.

febr. 17. 22:28
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy megméred a lázát hőmérővel végbélben, és ha 38at mutat akkor irány az orvos vagy a sürgősségi. Bakker ne legyünk már ennyire tudatlanok.
febr. 18. 08:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

12es

Nekünk doki azt mondta 4-8 hetes korig kórház, utána doki vizsgálja meg és egyéni szempont alapján beutalják.

febr. 18. 08:27
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
#13 Itt inkább az a kérdés mikor mérjen lázat, mert gondolom te se dugdosol a babád fenekébe random óránként lázmérőt, hogy vajon nincs-e láza....
febr. 18. 08:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15ös

Mi vettünk egy érintésmentes hőmérőt. 2-3 tizedesjegy tévedéssel meg tudja mondani, hány fokos a gyerek. Nyilván itt inkább arra használjuk lázas e vagy sem. De őszintén azt kézzel is érezni.

febr. 18. 09:03
 17/20 anonim ***** válasza:
51%

#15 vannak már mindenféle lazmerok, nem kell a fenekére dugdosni semmit

Mondjuk ja, ahogy írta a #16, ha lázas a baba nem kell lázmérő, elég egy puszit adni a homlokára, halantekara, máris érezni ha meleg, ne adj isten forró a gyerek.

febr. 18. 11:33
 18/20 anonim ***** válasza:

De, újszülött, 1-3 hónapos babának végbélben kell mérni. Kórházban is ott mérik, és a gyerekorvos is ott kéri! És direkt, többször felhívta a figyelmet arra, hogy nem kell fél fokot levonni!

Ugyanis egy ilyen pici babának tizedre pontosan tudni kell a lázát. Nem lehet csak nagyjából. És az érintésmentes mérőket el sem fogadják. Mivel pontatlan, nem megbízható.

Mert egyáltalán nem mindegy,hogy 37.8 vagy 38.3.

febr. 18. 12:02
 19/20 anonim ***** válasza:
26%

#18 érdekes, mifelénk tökéletes volt az érintésmentes lázmérő, egyik orvos sem mondta, hogy nem jó.

Sosem mertem vegbelben a lázat a gyerekeimnek 🤷🏻‍♀️

Mégis mikor a lányom 1 hónaposan belázasodott észrevettem, és pontosan meg tudtam mondani az orvosnak mennyi volt a láza, és az ő lazmeroje is annyit mert amennyit én mondtam.

febr. 18. 13:39
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 hónapja szültem, az egész család (apa + 3 tesó) lázzal, légúti tünetekkel volt itthon, a 3-ból 2 gyerekem hányt is.

Nagyon paráztam, de végül nekem volt egy enyhe hőemelkedésem + brutál orrdugulásom, a pici megúszta.

Azóta a lányok még vagy 3x voltak betegek felváltva, a baba egyelőre semmit nem kapott el. (Nem bánnám, ha így is maradna.)

Ha szoptatsz, védve van azért.

De valóban, ha mégis láza lenne, akkor kórház, ezt nekünk is mondta a védőnő, orvosi felügyelet kell ilyen picinek.

febr. 18. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!