Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik pici babának mesét...

Akik pici babának mesét olvasnak naponta mikor teszitek?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hónapos lesz. Este nemigen tudok már olvasni neki, mert fürés után vacsi (anyatejes) előtt gondolnám, de akkor már rém türelmetlen. Fürdés előtt is elég nyügi már. Tipp??? Nem "baj" ha most még délután olvasok neki, és majd később tesszük át közvetlenül alvás előtt? Tapasztalatok?
2010. nov. 8. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Dehogy baj!

Én is délután olvasok neki mesét,mert vacsi közben általában elalszik!

De szerintem fontos a meseolvasás már ebben a korban is! Én minden nap mesélek a játék része ez is és imádja! 11 hós kisfiú anyukája:)

2010. nov. 8. 21:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj! :) Az én kisfiam imádja a mesekönyveket (11 hónapos és 6 hónaposan kezdtük a mesélést). Sokszor van, hogy reggeli után odamászik a könyvekhez és rámutat arra, amelyiket fel kell olvasnom. Van, hogy egyet akár tízszer is. Most épp a Török és a tehenek meg a Kisvakond és a tavasz a sláger.Nyugodtan olvashatsz neki napközben is. Nálunk este úgy van, hogy megfürdik és még szopi előtt mesélünk kicsit, aztán cicin elalszik.
2010. nov. 8. 21:05
 3/6 A kérdező kommentje:
Én most Szép Ernő: Mátyás király tréfáit és Magyar népmeséket olvasok neki :) a rövidebbeket szoktam kiválasztani, mert a könyv megkóstolása egyenlőre jobban érdekli. Örülök, hogy nem gond ha délutánra teszem a mesét amikor még nem nyügi :)
2010. nov. 8. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Először én is népmeséket akartam neki olvasni, de 1 hónaposan kaptuk a Mesebolt című verseskönyvet, két méretben is kapható, a kisebbik, pont jó a babának, hogy tudja lapozgatni, kézbe venni. Szóval 1 hónapos korától, naponta többször olvastam belőle, egy idő után, ráálltunk arra, hogy szoptatás után olvastam. Ez annyira bevált, hogy féléves- 7 hónapos kora körül már maga fordult nyújtózott a kiskönyv után, hogy olvassak belőle, és míg olvasom a szép színes képek is lekötik:)

Egyébként a népmeséket sem hanyagoltuk, ha kedvem volt szoptatás alatt is olvastam. Most 11 hónapos és le szoktam feküdni a játszószőnyegre mellé és olvasok, míg ő játszik mellettem.

2010. nov. 8. 22:07
 5/6 A kérdező kommentje:
[link] ez az kedves 3.? :)
2010. nov. 8. 22:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, ez lesz az! Tényleg szívből ajánlom, nagyon kedves, könnyen megjegyezhető versek vannak benne és sokféle témában.:)
2010. nov. 10. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!