Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres a babám, sajnos...

Tápszeres a babám, sajnos nagyon kevés a tejem, amennyi van, persze adom neki. szüksége van külön folyadékpótlásra? Például víz, vagy kamilla tea? 1 hónaposak vagyunk

Figyelt kérdés
2009. jan. 9. 13:20
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Elméletileg nem kell külön folyadékkal pótolni.De ha elfogadja nyugodtan adhasz neki egy kis babavizet.
2009. jan. 9. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
szia!! mi is vegyesen vagyunk, napi 2 tápszerezés kell a tejci mellett. 1 hónaposan kezdtük el a hipp teáját, mondjuk hasfájés miatt, de mostmár úgy hozzá szokott a folyadékhoz, hogy követeli. rosszat nem teszel vele, nálunk bejött, mert nyugodtabb lett tőle, jó a pocijára is. most 7 hetes.
2009. jan. 9. 13:25
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha van valamennyi tejed, akkor lehet több is, csak akarni kell, és sokat dolgozni érte. Sokat kell inni, igény szerint szoptatni, mindig mindkét mellből. Szoptatás végén mindig mindkét mellet fejni kell, akkor is ha nem jön semmi. Éjszaka is. Néhány nap alatt lesz annyi tejed, hogy nem kell tápszer.
2009. jan. 9. 13:31
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
adhatsz babavizet én tejcsi mellett is adtam a babámnak...
2009. jan. 9. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia,én kamillateát adok a picinek,mi is anyatejesek és tápszeresek vagyunk, így lazább 1 fokkal a széklete is és jókat pukizik tőle:)
2009. jan. 9. 14:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Hat hetes a babam es a harmadik es negyedik het kivetelevel tapszeres, abban a ket hetben volt valamennyi tejem is, de akkor is tapszert kapott donto tobbsegeben.

Elvileg csak a kizarolag anyatejes babaknal igaz az, hogy nem kell kulon itatni oket, mert az elotej oltja a szoptatas elejen a szomjukat es ha van eleg elotej, akkor nem kell kulon mas folyadek. De nagy melegben, vagy melegebb, szarazabb levegoju lakasban elofordulhat, hogy ok is igenylik a plusz folyadekot.

En a babamat rendszeresen megkivanom felforralt, majd lehult vizzel, abban a ket hetben is igy volt ez, amikor minimalisan mar volt tejem. Akkor is igenyelte, igaz, hogy olyan keves volt a tejem, hogy szerintem az meg a szomjoltasra sem lett volna eleg...

Szerintem vizzel megkinalhatod, ha nem szomjas, akkor ugy sem fogja elfogadni, legalabbis az en fiam ket etetes kozott neha nyugos erte, megkinalom es joizuen iszik, elfogadja, maskor viszont amint rajon, hogy csak viz van a szajaban, akkor ki is kopi es nem nyeli le, nem szopik tobbet az uvegbol. Tehat csak akkor iszik, ha szomjas. Arra odafigyelek, hogy etetes elott nem itatom, mert akkor nem kizart, hogy azzal toltene meg a gyomrat. Es etetes utan sem kozvetlenul, mert felek, hogy feszulne tole a gyomra es kibukna meg a tapot is.

Teat nem itatok vele, mert a viz is tokeletesen oltja a szomjat, ha valoban szomjas. Egyszer teaztattam, kamillat kapott cukor nelkul, mert nem volt kaka es abbol viszont joval tobbet ivott, mint a vizbol szokott, gondolom azert, mert ize is volt. Pedig cukrot sem raktam bele. Igy tobb teat nem adok neki amig ilyen pici, mert azt nem szeretnem, hogy az izes teatol "lakjon jol" es a tapszernek ne jusson hely. Persze az is lehet, hogy a te babad teabol sem inna tobbet, mint amennyi kiegeszito folyadekra van szuksege.

2009. jan. 9. 15:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem megkivanom, hanem megkinalom...

Bocsi. :-)

2009. jan. 9. 15:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért lettem lepontozva, amikor csak az igazságot írtam..., de egészségetekre. (3.)
2009. jan. 9. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:
szia 3.!! szerintem azért, mert egyikünk sem szerette volna, ha a babája tápszeres mert nincs tejcije... én személy szerint már nagyon unom, a "csak akarni kell és lesz tejed" szöveget, mert sajnos nem így van!! hiába akarom, több nem lesz, pedig mindent megteszek érte!! de nem stresszelem magam rajta, a kisfiam egészséges, vidám baba, szépen gyarapszik, és elfogadtam, hogy nem csaj tejcit kap. szóval nem akarlak megbántani, de a tejtermelődés nem attól függ én mennyire akarom. remélem, nem voltam bunkó!! nem ez volt a szándékom!!
2009. jan. 10. 11:29
 10/10 anonim ***** válasza:
2. válaszoló voltam
2009. jan. 10. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!