Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos a kislányommal...

5 hónapos a kislányommal elkezdtük a hozzátáplálást, hogyan folytassuk?

Figyelt kérdés
Almával kezdtük ahogy azt mindenki javasolta.Először csak 2 kanál lével,majd egy pici pép.Nem igazán ízlik neki,szeretném kipróbálni a barackot.Akkor most teljesen hagyjam el az almát, és csak a barackot adjam neki?Vagy mivel már tudom,hogy az almától semmi baja, keverhetem a barackkal,sütőtökkel, krumplival?Persze egyszerre csak egy új dologgal értem.Kislányom abszolút nem iszik, eddig babavízzel, és teával próbálkoztam,de nem kellett.Melyik forgalmazónak van alma v barack leve ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot?Múltkor a DM-ben csak olyan volt ami cukrozott,Szentkirályi a másikra nem emlékszem már.A zöldségekkel,krumpli, répa mikor érdemes próbálkozni,de v du,v de legyen gyümölcs, du főzelék? Előre is köszönöm a válaszokat!
2009. jan. 9. 11:03
 1/5 anonim ***** válasza:
10 óraira próbálkozzatok...én én kisfiamse szereti az almát..mindig csak 1et vezess be...ha nem jött be neki az alma akkor próbálkozz a barackkal...utána jöhet a répa , sütőtök és krumpli csak azokat az izeket keverd amiket már ismer....mi teát iszunk milupa csecsemő tea barackos imádja,..és nem tartalmaz cukrot...
2009. jan. 9. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Az almához keverd a barackot.

A főzeléket dél környékén próbáld neki adni.

Van a babáknak kimondottan szívószálas üditő. Pacific a neve. Lehet venni Tescoba Auchanba Metróba. Dm-be nézd meg, szerintem ott is lehet venni.

Sok sikert.

2009. jan. 9. 11:11
 3/5 anonim ***** válasza:

eleinte egy nap, csak egyszer adj neki szilárd kaját. keverheted az almát, én is azt tettem. répával, sütőtökkel, barackkal, krumplival, banánnal is. bár én üveges kaját vettem neki, az tuti, hogy bio. és nagyon pépes. mármint sokkal pépesebb, mint amilyenre én tudtam neki megcsinálni.

én HIPP teát itattam a picúrral, bár van benne cukor. mostmár vizet iszik, elég nehezen szokta meg, de mégiscsak az a legegészségesebb.

2009. jan. 9. 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:

Én vettem egy gyümölcs centrifugát és magam csinálom a gyümi levét.A múltkor megpróbáltam neki a boltit adni,nem ízlett neki-kárba ment.Sztem csinálj neki te.Veszel almát-én nekem mindig ez az alapja tehetsz bele répát,narancsot,banánt-enneknem sok leve van,de az íze miatt jó,ananászt,barackot-fagyasztottnak nincs leve...hidd el sokkal jobb mint a bolti,lehet,hogy azt mondják a bolti bevizsgált,de honnan tudhatjuk az honnan van az a gyümölcs,szóval ha kellően megtisztítunk valamit sztem nem lehet baj.

A kajáknál mindent egyenként vezess be.Ha megvolt az alma,tehetsz bele neki kis répát,aztán lehet külön barack ha nincs baj,alma barack így tovább.A pürékkel várj egy kicsit-2-3hetet.CSak krumplival kezd esetleg anya tejjel,majd tehetsz bele almát,stb..ugyan így,de sok alapanyagot ne keverj össze,max 1-2 új íz legyen egyszerre.Egy másfél hónap után a püráébe tegyél neki pici vajat,hogy szokja...és így tovább.

2009. jan. 9. 12:15
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi így csináltuk. Először almalé, majd almapép. Az őszibarack nem ízlett magában, így almával adom neki. Most már körtét is kap a fiam, azt is almával. A krumpli magában nem ízlett, így kapta először almával, majd sütőtökkel, majd répával, céklával, most sima tökkel. Én mindent 3 napig kóstoltatok vele, majd amikor már több ízt ismer, akkor fogom emelni annyira az adagot, hogy kiváltsuk az ebédet. Próbáltam a főzeléket anyatejjel hígítani, hát elég rossz íze volt és a fiamnak se jött be, így a főzővízzel szoktam. Elég fincsi kajákat lehet neki otthon készíteni, és amíg csak kóstolgattok felesleges egy egész üveg kaját megvenni, mert kárba megy.

Pici margarin helyett tehetsz bele oliva olajat is, nekünk ezt a védőnő mondta. Jó étvágyat a picinek!

2009. jan. 9. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!