Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól lehet a...

Hány hónapos kortól lehet a babáknak tehéntejet adni?

Figyelt kérdés
2009. jan. 8. 22:50
 1/9 anonim ***** válasza:
63%

Ha egy éves kortól adsz neki 2,8-asbolti tejet, és attól fél évig nem lesz semmi baja,akkor 1,5 évesen adhatsz neki először. De akkor már nem kell hígítani.

NEM HAMARABB!!!

2009. jan. 8. 22:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyáink anno néhány hónapos korunktól adott feles, forralt tejet. Lett bajunk? Nem. Hülyeség a tejallergia, hiszen az genetikailag van kódolva nem pedig életkorban. Férjem élelmiszermérnök, kutat is és ő is és az egyik orovs ismerősöm is mondta, hogy az orvosok is meg a védőnők is a tápszergyártók által kifizetett juss miatt mondják az egy éves kort. Szerintem fél éves kortól lehet forralva, felesen adni.
2009. jan. 8. 23:31
 3/9 anonim válasza:
63%
Én jómagam dietetikusnak készülök, igaz még nem diplomával mondom el a következő szakvéleményt! Vannak olyan szakértők is akik szerint a tej egészségtelen akármilyen korban de én nem osztozom a véleményükön! A kérdés nem az hogy mi baja lenne hanem az hogy mit nem kap, mert a babának nincsenek még antitestjei, azokat az anyatejen keresztül kapja, és a természet is úgy alakította hogy a legtökéletesebb összetételekkel rendelkező táplálék az ember babának az emberi tej, a tehénkének meg a tehén teje, a téhén tejében nem valószinű hogy ugyanazok a vitaminok és nyomelemek vannak amik egy emberi lénynek szügsége van! Ezért én egyszerüen úgy határoznám meg hogy amig a gyerek el nem kezd hétköznapi szinten más dolgokat is enni addig anya tej, illetve addig amig kellő mennyiségű tejed tudsz termelni a kicsinek. Igazábból a hangsúly azon van hogy a gyerek mit nem kap a tehén tejtől nem pedig hogy mi baja lesz! Óriási előnybe részesítenéd gyermekedet ha addig táplálnád anya tejjel amig tudod! Engem édesanyám majdnem egy éves korig szoptatott! Én most azt látom hogy életembe kb. 10-szer voltam lázas! Kamaszkorom vége óta nem voltam az, ez nagyábból 5 év, már nem emlékszem milyen lázasnak lenni, ha elő is fordul néha hogy fáj a torkom, vagy kicsit taknyos vagyok akkor sincs se hőemelkedésem se rossz közérzetem! Egy egy torokfájásból is fél nap alatt ki tudok gyógyulni! És ebben nagy szerepet játszhatottak a babakori táplálkozási szokásaim!
2009. jan. 9. 00:18
 4/9 anonim ***** válasza:
57%

Nekem ket gyermekem is tehentejen not fel.

Fiam 4 honapos koratol kapta a felestejet, mert teherbe estem.

Lanyommal sajnos egyaltalan nem volt tejem. 5. nap megjot ugyan a tejcsi, de 6.nap laz kiseretevel el is ment. Aztan ihattam ehettem bar mit nem jott meg ujra.

3 honapig kapta a tapszert, majd elkezdtem etetni es melle neki is a feles tejet adtam mar.

Hal Istennek egeszseges kamaszok mara!

Az evi 1x-2x natha azert oket sem keruli el!

2009. jan. 9. 04:40
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
Sziasztok! Én is sokat rágódtam már ezen a kérdésen. Tenéntej vs tápszer és egyre jobban az a mggyőződésem, hogy inkább természetes tejet adok a gyerekemnek mint port. A páárom is nagyon ellenzi a tápszert és mindenféle olyan gyerekételt ami porból van és vízzel kell felengedni. Végül is mi sem eszünk porból készült kajákat...akkor a gyerek miért egyen. Egyetértek a 2. válaszadóval. Persze egy anya addig szoptasson amíg tud. Az én kislányom hét hónapos és még szopik és ha elmegy a tejem, akkor a tehéntej mellett szavazok. Tudom a mai tápszerek már nagyon kidolgozottak, de nekem akkor sem szimpatikusak. Engem anyukám már nyolc hónaposan tejbepapival etetett nagyon szeretem mind a mai napig és nem lett tőle bajom. Nem fogom egy szakkönyv után nevelni a gyerekemet.
2009. jan. 9. 09:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Most 8 hónapos a fiam 1 hetes kora óta tápszeres gondoltam megpróbálok reggel tápszer helyett tejet adni.Szerintem holnap lesz az első próba.
2009. jan. 9. 10:28
 7/9 anonim válasza:
0%
Ez a ami porból van az káros ez sajnos manapság nagy félreértés! Igen, nyilván a legtermészetesebb ételek a legjobbak, de mondjuk egy felnőtt esetébben csak röhögni tudok(táplálékiegészitőket árulok) amikor komolyan megvan győzödve arról hogy ezek a porok károsabbak az ő hétköznapi étrendjénél! Fehér kenyér meg stb... Nem egy táplálék állaga jelzi a minőségét
2009. jan. 9. 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

1.válaszoló vagyok.

Te döntésed! Te gyereked! De én nem tenném.

A tejallergia nem az adástól számítva pár órán,napon belül következik be,hanem majd később veszed észre a hátrányait. Hőrgőgyulladástól kezdve az asztmáig,bármit előidéz. És a hátterében a tehéntej van! ha nem hiszed,csináld nyugodtan,majd megtapasztalod sajnos.

2009. jan. 9. 16:53
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A tejfehérje, tejcukor, laktóz nevezhetjük bárhogy nem életkor hanem genetika függő, genetikusan van kódolva bennünk, nem azért lesz valaki allergiás mert túl korán kapta... ez marhaság. Azért lettél szénanáthás mert túl korán vitt édesanyád spórák közé???
2009. jan. 9. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!