Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek hogy csillapítsam...

Szerintetek hogy csillapítsam a bűntudatom?

Figyelt kérdés
A kilenc hónapos babám ma leesett a kanapéról. Ott ültem mellette, de amíg egy játékáért nyúltam, átfordult kétszer és kész is volt a baj. Nem puffant, inkább csak lecsúszott a szélén, nem is ütötte meg magát nagyon, de nagyon megijedt és azonnal sírni kezdett. A férjem is a szobában volt, és borzasztóan kiakadt rám, mindennek elhordott, és a fejemhez vágta, hogy egy dolgom van a világon, hogy a gyerekre vigyázzak, és arra is képtelen vagyok. Borzasztó bűntudatom van alapból, és amiket a fejemhez vágott, azoktól is borzasztóan érzem magam. Mióta lefektettem aludni, azóta csak sírok, borzalmas anyának érzem magam. Hogyan tudnám enyhíteni a bűntudatot, ha látom (és a 112 is megerősített abban) hogy semmi baja a babának, és tudom, hogy mindig figyelek rá, de balesetek elő fognak fordulni?

jan. 13. 22:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%
#20 mert nem megérdemli a köpködést a férj? Már az elején leirta a kérdező hogy utólag is egy paraszt volt, csak ez elkerulte a figyelmeteket, most meg mikor újra leirja már nincs érv, csak a sértettség.
jan. 14. 09:16
 22/30 anonim ***** válasza:
91%
Jajj, ezt olvasni is rossz, ahogyan a férjed reagált. Értem én, hogy aggódik a gyerekért, de ez túlzás. Csak szólok számtalanszor fog még elesni, leesni, beverni ezt azt. A járás megtanulása ezeket a helyzeteket csak fokozni fogja. A férjeddel valami baj van ezek alapján.
jan. 14. 09:16
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
20-as, miért, ha hibázik a férjed valami banálisat, ráadásul bűntudata is van miatta, akkor teljesen rendben van, ha bunkón és bántón elkezdesz a fejéhez vágni mindenféle sértéseket újra és újra? Ezt csak nem gondolhatod így.
jan. 14. 09:31
 24/30 A kérdező kommentje:
Nem kell köpködés, én hibáztam, ezzel pontosan tisztában vagyok, még csak nem is erről szólt a kérdés, kedves 20#. Hanem, hogy mitől múlna ez a kva bűntudat, ha amúgy tudom, hogy nem lett baja a gyereknek. A többieknek köszönöm a válaszát.
jan. 14. 10:05
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Válással 😁
jan. 14. 10:37
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Alap, hogy gyereknevelésben és párkapcsolatban nem hibást keresünk, hanem megoldást. A hibás keresése csak arra jó, hogy a probléma megmaradjon és legyen mellé még egy konfliktus is.

A gyerek leesett. Ki nem kapta el? Senki. Se te, se a férjed, se én. Hibáztassuk hát azt, aki nem kapta el: senkit. (A magyar nyelv csodái: kettős tagadás:D)

Hogy kinek a feladata ezt a jövőbne megakadályozni? Hát a tiéd meg a férjedé.

A sztoriból az jön le, hogy a férjed nem csak hogy nem tudja kezleni a vészhelyzeteket, de konkrétan pánikolósabb mint te, vagy a gyerek. Ez egy jó lescke arra, hogy ha beüt a tényleges baj, célravezetőbb őt ignorálni, kihagyni és keresni valaki olyat, aki tud és hajlandó segíteni.

És utólag megnézve, történt kár? A gyerekbne nem. A férjed viszont bántott téged. Szomorú.

Bűntudatod ne legyen, ninc sértelme. És ne hagyd, hogy bűntudatot keltsenek benned. Aki ezt tezi, az rosszat akar neked.

jan. 14. 11:53
 27/30 anonim ***** válasza:
88%
Sosem értettem az ilyen mondatokat, hogyan "eddig sosem volt ilyen". Nem kell mentegetni, mert ezt senki nem hiszi el. Ha így viselkedik, akkor mindig is egy tirpák fax volt, csak te nem vetted észre.
jan. 14. 13:27
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de biztosan többen leírták, hogy nagyon mérgező férjed van. Sajnálom :( ha van rá lehetőséged, gyujts pénzt, és dobbants tőle minél hamarabb a saját és a gyereketek érdekében!

Amúgy semmi visszafordíthatatlan nem történt...az a gyerek még nem született meg, aki nem esik le néha innen-onnan, meg nem üti meg magát, a legnagyobb szülői odafigyelés ellenére is! A babad egészséges, te meg nagyon jó anyuka vagy.

Az én gyerekem 15 hónapos, nem tudom megszámolni, hányszor esett már, meg ütötte be a fejét pl, pedig helikopter anyuka vagyok, de ő meg egy örökmozgó kis rosszcsont :D amint a nagymozgasok rendesen beindulnak, ezeket teljesen kivédeni nem lehet, max leredukalni az esetek számát. Hidd el, jó anyagból vannak ők nagyon, nem olyan könnyen sérülnek azért, mint mi azt hisszük ;) a ferjeddel pedig nyugodtan legyél határozott, és ugyanolyan bunkó, mint ő veled, mert ezt érdemli. Probalj megnyugodni, koncentrálj a babádra és magadra. Kitartást ❤️

Más segítséged, jó barátnőd, közeli rokon van ott a közelben, akivel rendszeresen tudsz beszélgetni? Ez fontos szerintem nagyon.

jan. 14. 15:09
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam már 3 éves elmúlt, de a mai napig olyanokat tud esni hogy csak na pedig ott vagyok mellette mindig. Mikor kisebb volt akkor is előfordult, hogy tényleg csak pár másodpercre fordultam el, és lecsúszott az ágyról, olyan is, hogy úgy esett, hogy elharapta a száját, fogából letört egy pici darab, sorolhatnám még. Nekem is mindig bűntudatom volt, mindig azon járt az agyam sokáig, hogy lehetek ilyen felelőtlen, nem tudok rá figyelni, nem egyszer el is sírtam magam. Szerencsére a férjem higgadt maradt, nyugtatta a kisfiamat és engem is mikor ilyen eset történt.

Ilyenek a gyerekek. Megindul a mozgás onnantól kezdve ezzel kell számolni, hogy bizony nem tudsz mindent kivédeni, elég pár másodperc és ilyenek történnek.

Ne haragudj, hogy ezt mondom de a férjed nagyon undorítóan viselkedett. Helyette inkább csendben maradtam volna, mert vele is ugyanúgy megtörténhet ez mint most veled.

Remélem azóta megtudtátok beszélni.

Hidd el jó Anya vagy, a babádnak a legjobb❤️

jan. 14. 18:39
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Fogd a babát és Menekülj.. Minél hamarabb... Ez már csak rosszabb lesz sajnos.
jan. 14. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!