Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik nem használtak járókát,...

Akik nem használtak járókát, hogyan oldották meg a mindennapokat?

Figyelt kérdés
Kaptunk ajándékba járókát, de a költözésnél elkeverdett pár alkatrésze, szóval, mintha nem is lenne, venni meg most nem nagyon van pénzünk. Így viszont egyre nehezebb. Hiába pakoltunk el, vécére sem tudok elmenni, mert addig a 6 hónapos babám mindent összeszed, megeszik, újabban a kábel a kedvenc játéka... Mit tegyek? Vagy spóroljunk mégis arra a járókára?
2010. nov. 7. 17:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Én elbarikádoztam neki egy sarokrészt, kanapéval és stabil ülőalkalmatosságokkal, amíg nem tudott állni tökéletes volt.
2010. nov. 7. 18:02
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Á,nehogy vegyél újat emiatt!Próbáldd meg bababiztossá tenni a környéket,amennyire csak lehet.

Amíg pár perces dolgod van,használhatod a kiságyat is.

Tudom,hogy itt most nem rólam van szó,de azért leírom.Mindig a padlón volt a kisfiam,játszószőnyegen,vastag takaróval,párnákkal körberakva addig,amíg nekem egyéb dolgom volt.Aztán,ha végeztem,én is mellételepedtem,vagy magamhoz vettem a kicsit.

2010. nov. 7. 18:03
 3/13 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem a nyugalmad érdekében inkább gyüjtsetek egy járókára..nem kell újat venni,kérdezd végig az ismeröseid,nincs-e valakinek,vagy vannak lomis piacok ahol fertötlenités után már használhatjátok is,ez pár 1000ft...
2010. nov. 7. 18:04
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Nem volt járókànk!

Úgy kell szerintem alakítani a lakást, hogy bababarát legyen! Kábeleket konektorokat elrakni ledugózni, szekrényekben fentre tenni a veszèlyes dolgokat hogy ne èrje el, porszívózni felmosni hogy ne legyen kösz amit megeszik!

Ha wc- re kell menni itt a kiságy!

Egy, màsfél èvesen is èrdekli majd a konektor, kábelek, minden kösz a földön, akkor meg már kimászik a járókából kiságyból!

Szóval a lakàst kell hozzá alakítani

2010. nov. 7. 18:05
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

Szia

Én nem vettem járókát.Amit lehetett eldugtam,raktam stb A kiságy is csak alvásra volt használva.Hamar megtanulta mit szabad és mit nem.Az egész lakás olyan volt mint egy baba szoba szóval biztonságos így amikor én főztem ő nyugodtan tudott játszani bárhol (a konyha volt az egyedüli ahol csuktuk az ajtót és nem mehetett egyedül be)

2010. nov. 7. 18:14
 6/13 anonim ***** válasza:
79%
Nekünk sincs járókánk. A babám 3 hónapos kora óta a földön van nappal. Hamar megtanulta, hogy mit szabad és mit nem, 1 éves múlt és tudja, hogy ha meleg a sütő nem megy oda, a konnektorba nem nyúlkál, nem pakolja le a polcokat, míg ha beletettem volna járókába, ezt mindet most taníthatnám neki és füle botját sem mozdítaná rá, nem érdekelné, hogy mit szabad és mit nem. Minél korábban kezded tanítani neki, annál könnyebb dolgod lesz. Ha wc-re mentem, sem raktam a kiságyba, mindíg leült az ajtó elé és megvárt.
2010. nov. 7. 18:20
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

2 gyerkőcöm van. A nagy 3 éves a kicsi 1. Mindkettejüknél azt az elvet követtem amit írtak előttem, BABABIZTOSSÁ kell átrendezni a lakást. Mondjuk én tudtam hogy kis korkülönbséggel szeretnénk a tesót tehát értelme se lett volna visszarendezni a dolgokat most hogy a nagy már értelmes:)

Tehát mi a 50 nm-es panelt is bababaráttá tettük (veszélyes dolgok elérhetetlen magasságban vagy szekrényben babazárral ellátva.

Macerásnak tűnik de meg lehet ám szokni. Én már közel 3 éve a babazárakat kapcsolgatom ki be :))) Már furcsa is lenne ha nem kéne:)

Vezetékek vezetékrendezőben vagy ott futnak ahol nem érik el. Ajtók csukva, (a hálószokák ajtajai) wc, fürdő ajtó is. (ha alszanak akkor nyilván nem).

És a nappali meg bababarát és rájuk látok mindenhonnan.

2010. nov. 7. 18:33
 8/13 A kérdező kommentje:
És azt hogyan lehet hamar megtanítani, hogy mit nem lehet? Én már a mai napon is vagy hússzor mondtam, hogy "nem szabad", dehát olyan pici még, hogyan is értené... Elviszem onnan, de szélsebesen kúszik vissza.
2010. nov. 7. 18:50
 9/13 anonim ***** válasza:
48%
Nálunk is bababiztos a lakás,mégis képtelen lettem volna meglenni járóka nélkül.Pl. ha vasalok hova tenném a gyereket,mászkáljon körülöttem,döntse fel a vasalóállványt,rántsa magára a vasalót?Vagy zsuppoljam be 1 órára abba a szűk kiságyba?Arról nem beszélve,h az ágy alvásra való,nem játékra.Én azt mondom,kell egy tuti hely,ami csak az övé,egy kis kuckó,amiben abszolút biztonságban van.Amíg csak csetlik botlik,nem áll még stabilan,én bizony sajnáltam volna h 5 percenként üvöltsön,mert megütötte magát.A gyerekek fantáziája elképesztő,még ha nem feltételeznénk h találnak olyan dolgot,amivel kárt tehetnek magukban,akkor is megtörténhet.Az ördög sosem alszik.
2010. nov. 7. 19:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Nálunk eleve szinte bababiztos volt a lakás. Szinte alig kellett valamit is eltenni. Egy sarok van, amit egy házilag készített ráccsal elzártam előle, itt van pár virágom a földön, egyébként bármerre mehet. Amkor pl. először felállt, a kiságyába tettem, amíg wc-re mentem, mert féltem, hogy nagyon megüti magát, ha feláll addig valahol. Most 9 hós.
2010. nov. 7. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!