Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 12 hónapos unokahugom fejlődés...

12 hónapos unokahugom fejlődése miatt kellene agodni ?

Figyelt kérdés
Az unokahugom most tanult meg egyedül ülni, szabályosan mászni és segítséggel áll/sétál. De néha annyira furán hátraveti a fejét és akár hova teszik nincs tartása csúszik szét még a babakocsiban is. Lehetnek ennek mentális okai?

jan. 5. 21:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
16%
10-es, nem tudhatod, valóban ingatag-e a gyerek, vagy csak a kérdező okoskodik. Aki képes kiírni a gykra egy kérdést emiatt, hogy maganak is bizonygassa az ihazát....
jan. 5. 22:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastatok a leirast vagy mi van?

Azert jar, mert jaratjak. “Allni, jarni segitseggel tud”.

Azaz nem tud sehogy es most epp artanak is neki ezzel eleg durvan.

De nem emiatt van lemaradva, hanem az ules es maszas miatt meg hogy latszolag is gyenge az izomzata, ezzel pedig foglalkozni kell.

jan. 5. 22:47
 13/19 anonim ***** válasza:
20%
De felesleges a kérdezőnek pattognia, ha láthatóan nem kíváncsiak a vélenényére a szülők.
jan. 5. 22:59
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

13! Ez sajnos így van...

De 2 választás van. Vagy szemérmesen elfordítja a fejét, mintha nem tünne fel neki az unokahúga lemaradása. Vagy pattog abban bízva, hogy a szülők belátásra térnek és elviszik kivizsgáltatni a gyereket.

Egy jóérzésű rokon inkább próbál segíteni, mint hagyja, hogy egy pici gyerek hátrányt szenvedjen a barom szülei miatt.

jan. 5. 23:18
 15/19 anonim ***** válasza:
15%

12 hósan ez teljesen jó. Nem látjuk,nem fogjuk, ebből,amit elmondtál ennyit lehet megàllapótani. Nincs megkésve a mozgása. Másszon minél többet!

Gyógypedagógus

jan. 6. 00:26
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nálunk nincsenek védőnők és a gyermek orvosok is csak megkérdezi jól van-e a gyerek ha igen mehet az oltás és viszont látás a következő alkalommal. És tudom , hogy nem fejlődik minden baba egyformán és azt is tudom , hogy nem itt fogok megoldást kapni. Csak érdekelt a többség véleménye , hogy ez így jó csak én látok rémeket vagy esetleg tényleg baj van.
jan. 6. 08:35
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Figyelgetném a mozgását még 4-6 hétig, és ha nem változna, akkor mindenképp elvinném gyógytornászhoz, hogy mondjon véleményt.

Nem abban látom a problémát a leírásod alapján, hogy mit tud, és mit nem -az nagyvonalakban teljesen elfogadható még-; hanem abban, hogy azokat hogyan kivitelezi. Egy 1 évesnek azért már 'normális', stabil testtartásban kéne csinálnia azokat a mozgásokat, amelyek nem mostanában alakultak ki.

jan. 6. 10:10
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

17, a kérdező hogy vinné már el mas gyerekét gyógytornászhoz?

Persze, mondja el meg 10szer, hogy baj van a gyerekkel, aztan meg meg is utaltatja magát.

jan. 6. 10:44
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

#18 Én a feltett kérdésre válaszoltam, tárgyilagosan, hogy kell-e a kislányért aggódni.

A 'családi dráma rész' nem képezte a feltett kérdés részét. Azt az otthon unatkozó, mindenbe kérés nélkül beleavatkozó/ beleokoskodó, másokat remekül kioktató, mindenben tökéletes válaszadók ferdítették el ebbe az irányba...

jan. 6. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!