Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A hideg Actimeltől lett piros...

A hideg Actimeltől lett piros a 12 hónapos fiam torka vagy elkaphatott valamit? Láza is van, 39 fok

Figyelt kérdés

A tegnapelőtt este kivettem a hűtőből egy actimelt (minden este iszik, csak aznap nem volt időm, hogy betegyem meleg vízbe mert nagyon kívánta), és adtam neki kicsi kávéskanállal. Másnap volt láza, max 38.4, orvosnál is voltam vele, írt fel nurofent és tantum verde toroksprayt mert a torka piros lett és köhögött.

Ma felment a láza 39.4-re. elmentünk egy másik orvoshoz aki antibiotikumot adott.

Elkaphatott volna valamit? Senki se beteg

jún. 4. 17:36
 1/4 anonim ***** válasza:
96%
Dehogy. Ez egyértelműen vírusfertőzés. Simán lehet tünetmentes hordozó bárki. Az antibiotikumot nem is értem, mire adta, a magas láz tipikusan vírus.
jún. 4. 17:47
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ugye ezt nem gondoltad komolyan?
jún. 4. 21:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg melegen adod neki a joghurtot?

Egy picit ha gondolkodnál, rajönnél, hogy mi okozza a betegségeket. Írtad is: vírus, baktérium esetleg gomba. Valószínűleg ha a meleg joghurtban nincs egyik sem, akkor a hidegben sem.

Soha nem jutott még eszembe joghurtot melegíteni. Ebben a történetben nagyobb gond, hogy az 1 évesnek naponta cukros joghurtot adsz neki minden este.

jún. 4. 23:54
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lenne már piros a torka a hideg joghurttól? Akkor ennyi erővel fagyit se egyen soha egy gyerek? Vagy megmelegíted a körözöttet pl?

A láz és a torokpirosság egyértelműen vírus. Nem is értem, miért vitted másik orvoshoz, ha egy már látta, és megfelelően látta el? Vírusos megbetegedésre elég a Nurofen és a Tantum Verde.

jún. 5. 05:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!