Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hós kislányom miért nincs...

2 hós kislányom miért nincs el magában?

Figyelt kérdés
holnap lesz négy hetes a kislányom és nagyon nehezen alszik el, van hogy két evés között nem is alszik. Kicsit elvan nézelődik de kb 15 perc múlva csak sír. Mit csináljak vele? Elég sokat eszik nem hiszem hogy éhes lenne.
2010. nov. 7. 10:47
 1/8 anonim ***** válasza:
2hónapos = 4hetes ????
2010. nov. 7. 10:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyenkor meg nincsenek el egyedul a babak, nagyon ritka. Kisfiam 9 honapos es orulok ha mar 20 percig eljatszik egyedul es tudok csinalni valamit nemhogy 1-2 honaposan. :) Ilyenkor meg kell az anya kozelsege, setalgatni vele stb. En is azt csinaltam annak idejen, setalgattam vele, enekeltem neki, mutogattam minden felet a hazaba. Volt amikor leultem az olombe vettem, ringattam es amig aludt megneztem egy dvd-t. En szo szerint alig tudtam letenni mert nem volt el egyedul. Kb. 4-5 honapos kora korul kezdett el jatszani a jatszoszonyegen egyedul egy ideig mert akkor mar tudott fogni, nyulkalt a jatekaiert, elkezdett forogni de addig nem. Ha a babad 15 percig kibirja egyedul es nezelodik akkor hidd el az egyik legszerencsesebbek koze tartozol. Masnak a babaja jo ha 10 hoanpos korara van el ennyit egyedul!!!
2010. nov. 7. 10:55
 3/8 anonim ***** válasza:
talán add oda neki a vasárnapi blikket, hátha az érdekli....
2010. nov. 7. 11:13
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ, a másik válaszolónak pedig nem beszólogatásra voltam kíváncsi egyszerűen csak arra hogy kinek hogy viselkedik a babája. Elhiszem ha azt írjátok ez a normális és legyek hálás a 15 percért egyszerűen csak érdekelt más hogy van ezzel, mit csinálnak napközben. Költői kérdés ugyan de leírom: miért válazsolsz ha nem értelmes hozzászólásod van?Lehet hogy Te már profi vagy de nekem Ő az első babám és igyen is nem tudom mi a normális egy ekkora gyereknél, mikor van baja és mi számít gyakorinak. Igen kövezzenek meg ezért.
2010. nov. 7. 12:18
 5/8 anniebianca ***** válasza:

Nyugi, ne vedd fel az idétlen válaszokat. :) Egyszerűen túl kell lépni az ilyen mentálisan sérülteken, akik azon élik ki elszigeteltségüket, hogy beszólogatnak.

Mi 6 hetesek vagyunk, az én babám sincs el egyedül, de nem kell állandóan felvennem. Van, hogy lerakom a közelembe (hordozóba, vagy a nagy ágyra), én vasalok, ő nézelődik, elég ha beszélgetek vele, vagy néha megpuszilgatom, hogy érezze ott vagyok vele. Amíg ilyen jó az idő, napi kétszer sétálunk-levegőzünk. Délelőtt csak a bkocsiban szundít, délután van egy 2-3 órás alvása. Amikor fentvan, mesélek neki. Mindegy mit mondasz, a lényeg hogy hangsúlyozz sokat, azt imádják. Az enyém allati jókat szokott vigyorogni pl a kiskakas gyémánt félkrajcárján :) tudom, hogy nem érti, de nem is ez a lényeg. Persze vedd is fel, sétálgass vele, dúdolj neki, táncoljatok.

Az a baj, hogy kezdetben én is "tudományosan" akartam nevelni, hogy legyen önálló, legyen el magában, tiszta stressz voltam, ő meg sírt. És amikor a szívemre hallgattam, rájöttem, az a legfontosabb, hogy ilyen piciként még a közelségünkre van szüksége, később egyre önállóbb lesz. :) Akkor meg majd mi sírunk, hogy már leráz minket.:D

2010. nov. 7. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én babám az első 2 hónapban csak evett és aludt... Ha 15 perc múlva sír, és nem a pelus vagy valami más zavarja, akkor talán elfáradt, álmos. Tedd nyugodt helyre, bugyoláld be melegen és próbáld elaltatni. Két evés között mindenképpen kellene aludnia 1-2 órát.
2010. nov. 7. 15:58
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a válaszokat, a nyugtatást is:) Igen igazad van hogy "tudományosan" szerettem volna nevelni. Ragaszkodtam volna a 3 órás evésekhez is de már rájöttem hogy ez sem minden babánál működik így akkor eszik amikkor kéri. Azóta szépen hízik és sokkal kiegyensúlyozottabb. Holnap kipróbálom amiket írtál. Este sokat alszik lehet akkor hozza be,a nappali alvásokat. Még 1x köszönöm!
2010. nov. 7. 19:27
 8/8 A kérdező kommentje:
jah ez lemaradt 15 perces játék után próbálom elaltatni hol sierül hol nem. Én is erre gondoltam hogy fáradt. Délelőtt álltalában sikerült du. már csak fenn van.
2010. nov. 7. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!