15 hetes babám egész nap magyaráz vagy sikongat, ez normális?
Én úgy gondoltam, hogy megtalálta a hangját próbálgatja, szórakoztatja magát. 2 napja be sem áll a szája vagy sikongat vagy mondja a magáét háéhő stb mindenféle hanglejtéssel és erősséggel.
Tegnap anyósnál karácsonyoztunk és teljesen elhűlt mit csinál a gyerek hát ő ilyet még nem hallott...
Most akkor normális ez vagy sem? Vajon átmeneti vagy most már egész nap ilyen magyarázós marad?
Szia! Teljesen normális. Felfedezte a hangját. Nálunk is volt ilyen sikítozós korszaka. Majd voltak napok, hetek mikor alig "szólalt meg", a mozgásra koncentrált. 8 hónapos lesz, most éppen a morgás és kis macska hang tetszett meg neki. Mellette beszélget a maga nyelvén.
Anyóssal, anyukával, idősebbekkel nem kell foglalkozni. Nem úgy emlékeznek, mint ahogy volt ennyi év távlatában. Baromi gyors a mozgásfejlődése a babámnak, félek is. Erre megkaptam, hogy régen a 8 hónaposok már sétáltak...
Átmeneti, lesznek olyan napok, amikor kb. csak akkor lesz csendben, ha alszik. :D Máskor meg.. ha a fejed tetejére állsz se fog megmukkanni.
Viszont teljesen normális.
5-6 hós kor körül majd jön az össze-vissza próbálkozás, minden hangot próbál utánozni amit hall, aztán rá 1-2 hónapra majd levegővétel nélkül “dádádádá” “tetete” “mamamamama” “babababababa”
Az nagyobb probléma lenne (de az is inkább a későbbiekben (1 éves kor körül), nem 15 hetesen) ha egyáltalán nem próbálna semmilyen hangot képezni, se gügyögni, se semmi.
Úgyhogy ne aggódj, nincsen baj.
Persze, hogy normális. Az enyémnek kb.azóta be nem áll a szája, mióta hazahoztuk a kórházból. Mondjuk nem is zavarna, ha a rengeteg ordítás helyett is inkább magyarázna. A sikongatásra csak most kapott rá pár hete.
2-es válaszolóval annyiban vitatkoznék, hogy az se biztos.Az enyém pár hete álmában is dumált és hangosan röhögött 😂
4 hónapos
2-es vagyok.
4-es: Ott a pont, el is felejtettem, hogy az én fiam is volt, hogy dumált + nevetgélt álmában.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!