Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15 hetes babám egész nap...

15 hetes babám egész nap magyaráz vagy sikongat, ez normális?

Figyelt kérdés

Én úgy gondoltam, hogy megtalálta a hangját próbálgatja, szórakoztatja magát. 2 napja be sem áll a szája vagy sikongat vagy mondja a magáét háéhő stb mindenféle hanglejtéssel és erősséggel.

Tegnap anyósnál karácsonyoztunk és teljesen elhűlt mit csinál a gyerek hát ő ilyet még nem hallott...

Most akkor normális ez vagy sem? Vajon átmeneti vagy most már egész nap ilyen magyarázós marad?

tegnap 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Teljesen normális. Felfedezte a hangját. Nálunk is volt ilyen sikítozós korszaka. Majd voltak napok, hetek mikor alig "szólalt meg", a mozgásra koncentrált. 8 hónapos lesz, most éppen a morgás és kis macska hang tetszett meg neki. Mellette beszélget a maga nyelvén.

Anyóssal, anyukával, idősebbekkel nem kell foglalkozni. Nem úgy emlékeznek, mint ahogy volt ennyi év távlatában. Baromi gyors a mozgásfejlődése a babámnak, félek is. Erre megkaptam, hogy régen a 8 hónaposok már sétáltak...

tegnap 09:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Átmeneti, lesznek olyan napok, amikor kb. csak akkor lesz csendben, ha alszik. :D Máskor meg.. ha a fejed tetejére állsz se fog megmukkanni.

Viszont teljesen normális.

5-6 hós kor körül majd jön az össze-vissza próbálkozás, minden hangot próbál utánozni amit hall, aztán rá 1-2 hónapra majd levegővétel nélkül “dádádádá” “tetete” “mamamamama” “babababababa”

Az nagyobb probléma lenne (de az is inkább a későbbiekben (1 éves kor körül), nem 15 hetesen) ha egyáltalán nem próbálna semmilyen hangot képezni, se gügyögni, se semmi.

Úgyhogy ne aggódj, nincsen baj.

tegnap 10:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ő is hallott, csak már elfelejtette. Mért kell rögtön megijedni?
tegnap 10:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy normális. Az enyémnek kb.azóta be nem áll a szája, mióta hazahoztuk a kórházból. Mondjuk nem is zavarna, ha a rengeteg ordítás helyett is inkább magyarázna. A sikongatásra csak most kapott rá pár hete.

2-es válaszolóval annyiban vitatkoznék, hogy az se biztos.Az enyém pár hete álmában is dumált és hangosan röhögött 😂

4 hónapos

tegnap 12:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

4-es: Ott a pont, el is felejtettem, hogy az én fiam is volt, hogy dumált + nevetgélt álmában.. :D

tegnap 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!