Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggódom! 3 hónapos kislányom...

Aggódom! 3 hónapos kislányom nagyon keveset eszik pár napja! Mivel próbálkozzak, mivel etessem?

Figyelt kérdés
Már 5 féle tápszert írt fel a doktornőnk,de egyiket sem akarja megenni,kihányja,öklendezik tőle,szorulása-vagy hasmenése van,és alig eszik belőlük.2 hónapig tudtam szoptatni,most nagyon aggódom mert nem gyarapodik a súlya.Eléggé nyálzik is,rágja az öklét.Egyébként jó kedélyű,kiegyensúlyozott baba.De pár napja ez van,és már nagyon aggódom miatta!
2010. nov. 6. 21:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Éhezni biztosan nem fog, most egyszerűen csak ennyire van szüksége. Lehet, hogy elkezdett már valamelyik fogacska mocorogni az ínyében és az bántja, akkor mindig rosszabb az étvágyuk. Én tejet még biztosan nem adnék neki.
2010. nov. 6. 22:34
 12/25 anonim ***** válasza:
49%

Ne adj neki tejet!

Türelmes legyél és kitartó. Próbálkozz folyamatosan a tápszerrel. Nálunk is gond volt az elején ez. Az enyém 3 hónapig tudott szopni. 120 ml már nagyon jónak számított, 80-90 ml volt az átlag. 3 hónaposan 4840 g volt a súly, születésekor 3000 g, majd sárgaság miatt visszaesett 2890 g-ra.

Voltunk két gyerekorvosnál is és türelemre, nyugalomra intettek. Folyamatos, kitartó próbálkozást javasoltak. Heti kétszer vissza kellett járnunk ellenőrzésre és etetési naplót kellett vezetnem, tiszta súlyt mérnem naponta. Végül egy vérvételnél kiderült, hogy kis mértékben vérszegény. Kapott Maltofer cseppeket erre, de még a cseppek előtt szépen elkezdett enni, 130-140 ml lett az átlag és 7-szer evett egy nap.

Lassan csúsztak fel a grammok, fél éves korára bőven megduplázta a születési súlyát, 6550 g volt. Most másfél éves, igazából nem dundika most sem, hisz 10,60 kg /86 cm. De apuka alkata tűnik dominánsnak nála, így abszolút meg is nyugodtam.

Lényeg, hogy ne adj tejet! Ha nem javul a helyzet, fordulj orvoshoz szerintem!

2010. nov. 6. 22:34
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!!!

Az orvos itt kisvárosban annyira nemtörődöm,szinte semmit nem mond!Az normális hogy 2 hét alatt 5-féle tápszert írt fel?

2010. nov. 6. 22:39
 14/25 anonim ***** válasza:
nincs szájpenésze esetleg? az okozhatja, hogy nem eszik.
2010. nov. 6. 22:45
 15/25 anonim ***** válasza:
Vidd el egy másik orvoshoz, ha nem javul a helyzet! Minden jót kívánok!
2010. nov. 6. 22:46
 16/25 A kérdező kommentje:
Nincs,megnézettem a védőnővel.A hasa sem fáj és mivel egyébként nyugodt így a védőnő szerint más sem fájhat neki.Ő azt mondja lehet undorodik a tápszertől.Lehetséges ez?
2010. nov. 6. 22:47
 17/25 anonim ***** válasza:

Jön a foga, ilyenkor természetes, hogy nem eszik.

Amúgy ebben csak a dokinéni kompetens...

2010. nov. 6. 23:16
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem akkor csinálta ezt amikor 3 óránként akartam tápszerrel etetni, de ő már ezt nem igényelte. Kivártam, míg éhesen felsírt és sok tápszert csináltam, hogy annyit ehessen amennyit akar.

A fiam kb 80-90-et ivott meg 4 óránként egyébként is, jó pár hónapig, talán még 5-6 hónaposan is csak az esti evés volt 130-140 körül!

2010. nov. 7. 08:32
 19/25 anonim ***** válasza:
ja utolsó vagyok, hozzáteszem a fiam tökéletes súlyú volt mindig, könyv szerinti gyarapodással, hiába evett ilyen keveset.
2010. nov. 7. 08:49
 20/25 Kriszti83 ***** válasza:
Bébiétel?
2010. nov. 7. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!