Baj, ha 13 hónaposan még nem áll?
Ülni 10 hónaposan, mászni 11 hónaposan kezdett a kislányom, szóval nem sieti el annyira a dolgokat. Kicsit furcsállom, hogy a felállással még nem igazán kísérletezik...
9 hósan jártunk fejlődésneurológián is és tornán, ezeken semmi különösebb eltérést nem találtak, azt mondták, majd csinál mindent, amikor kedve lesz és megért rá.
Hát nem tudom, a védőnő mit mondott az 1 éves státuszon?
Szerintem már kéne állnia.
Akkor az àllàst is pont annyival később fogja csinálni.
Semmi gond nincs akkor ha a neurológus is ezt mondta.
Szakorvos mondta nem sima gyerekorvos
15 honapos hatart mondott nekunk a neurologus, hogy addig azert fel kene allnia.
Nalunk hipotonia miatt peldaul ulni,maszni csak 14 honaposan kezdett. De akkor ott valami csoda tortent, vegre hatott a sok torna vagy nem tudom, de meg a honap vegen fel is allt, 15 honapos korara meg kapaszkodva ment.
Pedig nagyon nem ugy nezett ki ennyi honap bizonytalansag utan, hogy az en gyerekem egyaltalan hajlando lesz megmozdulni barmikor is 😂
Szoval lehet ma meg nem all, de 2 het mulva fog, ki tudja.
#4 15 hónaposan nem fálállnia, hanem önállóan járnia kellene egy egészséges gyereknek.
12 hónaposan már nem csakhogy állnia kellene, kapaszkodva kellene lépegetnie.
Védőnő mit mondott? Nem küldtek korai fejlesztőbe?
Minket már akkor küldtek, amikor 9 hónaposan nem mászott (pedig csak 10 hónaposan kell és addigra csinálta is...), máshol meg ezek szerint ha komoly lemaradás van akkor se segítenek?
5!
18 hónapos korig kell önállóan járni!
Tudod a siettetett fejlődés/fejlesztés ugyanolyan káros!!
5ös ez hülyeség amit mondasz már bocs, remélem nem szakember vagy.
A mi fiúnk 18 hónaposan indult el,most 5 éves és már az ovi kiscsoprtjàban ő volt az első aki biciklizett .
Most nyáron már a 20-as biciklit is kipróbálta és ment vele .
Csomó gyerek mèg ilyenkor futóbicikizik(ez se baj mert nem verseny)
A gyerekek nagy része valóban 15 hónaposan már megy de 18 hónapra mondják azt ,hogy ott már tényleg el kell kezdeni mennie.
Nekünk a járással együtt a beszéd is kèsett de jött az is.
Szóval kérdező nyilván aggódsz de mèg 18 hónapos koráig az rengeteg idő az 5 hónap úgyhogy türelem.
Nincsenek ezek a hatarok ennyire szigoruan kobe vesve 5-os, ne kapj itt nekem agyverzest mindjart. Igen, meg van adva, hogy mit mikor kene csinalni (jaras az pont 18 honap, de ne zavarjon).
Viszont az egesz kepet kell egyben nezni, azaz a gyereket. Ha eddig is egy piciket kesobb kezdett mindent, de amugy nincs gond, akkor lehet arra szamitani, hogy minden mast is picit a hataron tul fog csinalni.
Es? Mi van akkor? Semmi.
Ha latta orvos es nincs problema, akkor fejlodik a maga utemeben. De amugy el lehet akar vinni most is, hogy nezzenek ra, abbol baj nem lehet, de nem kell azonnal ketsegbeesni.
#9 Nekem a konduktor mondta, hogy akkor kell visszamenni, az állami, ingyenes, leterhelt korai fejlesztőbe, ha 15 hónapos koráig nem jár.
Gondolom nem hívogatják oda mindenáron feleslegesen a gyerekeket.
Lehet nálunk hülye a védőnő is, a gyerekorvos is és konduktor is, de nem jobb, ha előbb kap korai fejlesztést, mintha akkor jönnek rá, amikor már rohadtul nagy baj van?
A pár hónapos csecsemőket boldog-boldogtalan viszi dévényeshez, heti többször ha kell ha nem, de azzal, hogy egy 13 hónapos még csak nem is próbálkozik azzal, hogy felálljon szerintetek nem kell szakemberhez fordulni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!