Volt olyan, hogy a rokonok úgy becézték a gyerekedet, ami téged idegesített?
Figyelt kérdés
A választott baba nevünket két elég ismert módon lehet becézni, nekem az egyik nagyon tetszik, a másikat utálom. Még meg sem született a baba, de anyósom makacsul az utált becenéven hívogatja, szerintem neki az annyira tetszik, hogy nem bírja eleget mondani. Én alapvetően nem akarok beleszólni, hogy hogy hívja, majd ha elég nagy lesz, akkor a gyerek eldönti, hogy neki milyen becenév/teljes név tetszik, de nehéz megállnom, hogy ne tikkeljen a szemem, amikor meghallom. Nektek volt hasonló eset? Ti hogy reagáltatok rá?ma 13:18
11/14 anonim válasza:
Nálunk direkt becézhetetlen neveket kaptak, nem akarom leírni, de pl mint az Áron vagy Máté nevek, és ezeket is becézik az Áronka, Mátékám jellegű módokon. Én ezeket elengedtem, mert 2-4 havonta egy fél napra látják csak őket, nem tehetek ellene semmit, hogy nem képesek az életkoruknak megfelelő módon megszólalni. És mielőtt nekem esnek, nem én tiltom őket a családtól, csak nem kíváncsiak rájuk.
12/14 anonim válasza:
Én megemlíteném neki, hogy a másik becézést fogjuk használni.
A gyerek úgyis arra fog hallgatni, max majd megtanulja, hogy a mama így hivja, és ha elég nagy lesz, szól, ha nem szereti.
Nálunk Ervin van, mi nem becézzük, de főleg a nagyszülők Ervinkének hívják. Hát, nem mondom hogy tetszik, de nem szólok rájuk.
De volt egy rokon, aki azt mondta, hogy ő biztosan nem fogja Ervinnek hívni, mert az nem tetszik neki, ő majd Vincének hivja... Nem tartjuk mostanság a kapcsolatot, nem emiatt, de azzal is úgy voltam, hogy majd a gyerek szól. Tanulja csak meg, hogy kell kiállni magáért.
13/14 anonim válasza:
Egy felnőttel szemben, aki még csak nem is áll túl közel hozzá és csak néha találkoznak? Nem feladata kiállni magáért, ha nem egyformák az erőviszonyok, bőven elég, ha a kortársaira szól miatta.
14/14 anonim válasza:
5 èves a lányom,nem nagyon lehet becèzni a nevèt,legalábbis èn azt hittem.😅😅3betűs a neve,de mèg így becèzik,rosszul vagyok tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!