Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt olyan, hogy a rokonok...

Volt olyan, hogy a rokonok úgy becézték a gyerekedet, ami téged idegesített?

Figyelt kérdés
A választott baba nevünket két elég ismert módon lehet becézni, nekem az egyik nagyon tetszik, a másikat utálom. Még meg sem született a baba, de anyósom makacsul az utált becenéven hívogatja, szerintem neki az annyira tetszik, hogy nem bírja eleget mondani. Én alapvetően nem akarok beleszólni, hogy hogy hívja, majd ha elég nagy lesz, akkor a gyerek eldönti, hogy neki milyen becenév/teljes név tetszik, de nehéz megállnom, hogy ne tikkeljen a szemem, amikor meghallom. Nektek volt hasonló eset? Ti hogy reagáltatok rá?
ma 13:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%

Majd elengeded. :D

Ezek a dolgok annyira nem fognak szamitani, ha megszuletett, hidd el.

ma 13:34
 2/14 anonim ***** válasza:
67%

Dehogy nem kedves elso.. :) elkezdtem irni amit szerettem volna.. majd eszre vettem hogy onsajnalatba zuhantam egy regeny kozepen ... :/.

Nagyon mergezo tud lenni az ilyen rokonsag :(

ma 13:36
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk apósom hívja így a gyereket és utálom. Nem a nevén szólítja, hanem egy becenév ami viszont nem egyedi, hanem az összes gyereket, meg unokát így hívja a rokonságban.
ma 13:48
 4/14 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk ennél durvább volt, mert nem a név ismert becenevén szólította egy rokon, hanem egy férfi filmszereplő nevén. Nem akarom a konkrét nevet leírni, de mintha egy Szandra nevű kislányt Szandokánnak hívna. Ott gügyögött a csecsemő kislánynak, hogy itt van már Szandokán, stb. Én határozottan megmondtam neki, hogy fejezze be.
ma 13:48
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
Igen, a nagyapám Annuskának hívta a lányomat. Nekem Annuska egy nagyon idős anyóka, sose tetszett ez a becenev. De mivel tudtam, hogy nála ez a szeretet kifejezése volt, sosem szóltam érte.
ma 13:49
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Szólok érte, bár a gyerek nem is hallgat más névre.

Miléna a neve, sokan Lénának, meg Milinek hívják, de ezekre nem reagál, vagy ha igen, akkor kijavítja, hogy Miléna vagyok.

Otthon Miló, Milus, Miléna néven fut, ezekre hallgat.

ma 14:06
 7/14 A kérdező kommentje:

#1 Az, hogy nem állok neki veszekedni, az már az elengedett része. :D Van 2 gyerekem, úgyhogy volt szerencsém gyakorolni az önuralmat anyósommal, de idegesíteni még mindig idegesítenek a hülyeségei, csak csöndben maradok addig a pontig, amíg nem árt a gyerekeknek.

Köszi a sztorikat, ha van még, jöhet. :)

ma 14:06
 8/14 anonim ***** válasza:
23%
Igazából azt gondolom, tudni kell elengedni a kontroll a gyerek felett. Mármint, fontos dolgokban nyilván nem, de most hogy Julcsinak vagy Julinak szólitja-e a gyereket, azon olyan felesleges lenne összeveszni.
ma 14:21
 9/14 anonim ***** válasza:
22%

8asnak azért ideírnám, hogy a Zoét sokan Zozinak vagy Zizinek becézik és mindkettő becenévnek kattant felhangja van, pláne a "Zizi"..

Biztos nem fog senki gúnyos becenevet rakni a gyerekemre. Az Annuskás nyilván marhaság, de vannak kifejezetten "gúnyosabb" vagy "beszélő" becézései több névnek is, de bőven elég, ha mondjuk a Hello Kitty miatt így becéznek egy Krisztinát, hogy "Kitti", mikor köze sincs a nevéhez, de egy Barbara Barbija sem feltétlen szerencsés.

ma 14:37
 10/14 anonim ***** válasza:
38%
Szólj, hogy ne hívja úgy, ahogy neked nem tetszik, mert a te gyereked, állj ki amellett, ahogy ti akarjátok nevelni. Mert ha ti Jánost Jánosnak hívjátok, nem Janikának, akkor neki az a név kell, hogy rogzuljon, arra kell, hogy hallgasson, nem a Janikara. Ne félj szembemenni az anyossal, főleg ilyen piti dologban, mert annál inkább irányítani akar majd mindenben, ha olyan típus. A mi gyerekünk Bendegúz. Mindig leszogezzuk, hogy SEHOGY nem szabad a nevét becezni, O csak Bendeguz. Ehhez tartja magát mindenki.:) pedig nem vagyunk godzillak a férjemmel, mégis megértette mindenki:D határozottság és következetesség kell.
ma 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!