Mikor kezdtetek napi szinten sétálgatni babátokkal?
#19! A gyermekágy hivatalosan 6 hét. Akkor te se "tartottad be".
Amúgy, ha a mozgás számít a sétából, akkor már 1 naposan is sétáltam vele a kórházban egy csomót császár után. Kell is. A pihenés nem azt jelenti, hogy nem is sétálhatsz.
Gyermekágy persze...
Ki az aki hat hétig csak feküdni meg pihenni akar?
Én örültem egy hét után, hogy végre kimozdulhatok.
Be is golyoztam volna bent.
Akinek van tesó annak meg szinte kivitelezhetetlen, hogy hat hétig csak bent gubbasszon.
A gyermekagy nem azt jelenti, hogy 6 hetig fetreng az ember, plane ha masik gyerek is van.
En pl. egyedulallo anyuka vagyok, mar ugy is szultem, ugyanis az exem a terhesseg kozben gondolta meg magat ( pedig 35 folott voltunk, nem tini terhes voltam veletlenul).
Nalunk , Nyugat Europaban ambulans szules van, tehat egybol mehetsz haz. Namarmost akkor 6 hetig ehen haltam volna ?
A seta pedig jo, plane aki csaszaros, mozogni kell, a baba tudejenek es agyanak pedig nagyon fontos a friss oxigen mar az elso naptol.
Es nem, nem lehet megfazni a levegon.
Egyertelmu nem orakat kering az ember, de napi 2-3 szor 20 percet miert ne lehetne setalni, attol, hogy valaki nemreg szult ?
Persze nem 6 hétig, de 5-7 napig főleg feküdni (persze fel kell kelni stb, csak hogy főleg), 2 hétig minimális megerőltetés, 2-6 hét közt meg hagyni a megerőltető dolgokat (pl nem emelünk nehezet, nem ugrálunk, futunk, nincs kerti munka....).
A regeneráció miatt fontos, aztán nekem is van ismerősöm, aki 3 naposan már 12 órát "dolgozott" vitte a háztartást, mert muszáj volt. De ha nem muszáj, akkor igenis érdemes pihenni minél többet.
#24! "De ha nem muszáj, akkor igenis érdemes pihenni minél többet." Köszi,hogy ezt megosztottad velünk, de mondd már el, ha valaki 24 órából felet sétál, az miért zárja ki a "főleg fekvést"?🤔
A többi meg élethelyzet függő. Én is egyedül nevelem és nincs külön szolgám, hogy fel-le hordja a babakocsit az emeletről, meg cipelje a bevásárlást. Ez valóban nem idealis, de az éhenhalás se az. Szóval...
Elvagy tévedve kérdező nem kicsit.
Nem, nem kell 24.00-t feküdni és 20 percet nyugodtan ki lehet mozdulni a friss levegore.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!