Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor fog kúszni?

Mikor fog kúszni?

Figyelt kérdés

6 hónapos babám már egy hónapja forog a saját tengelye körül de még nem kúszik. Volt már alkalom rá , hogy kúszott egy párat de azóta sem csinálja. Ilyenkor mennyi idő még?

Baj, hogy már kúszott valamennyit és most nem csinálja?

Első babám 🥰

dec. 10. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi sem baj. A leírtak szerint szépen fejlődik.

Ne siettesd, ne aggodalmaskodj.

Mindennek eljön az ideje. Van, akinél kimarad. Megvan az egyéni tempójuk.

Most arra figyelj, hogy egy pillanatra se hagyd olyan helyen ( pl. kanapé), ahonnan egy villanásra már fordul és lepottyan.

Tedd le a szőnyegre . Tedd elé a kedves csörgőjét, hogy el akarja érni. Stb. De smmit, soha ne sürgess. Adott a saját fejlődési tempója.

dec. 10. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, időben van még. Az enyém minden új mozgást 1 napig csinált, aztán 2-3 hétig nem. Utána meg úgy, mintha mindig is ezt csinálta volna :D
dec. 10. 22:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Melyik tengelye körül forog? Bocs, de nem világos :)

Guruló mozdulat, vagy a hasán forog körbe? Az én kisfiam sokáig csak a hasán forgott, a kezével tolta magát, és kb. ennyi volt nála a kúszás. Aztán kb. egy napig "kommandózott", és már kezdte is a mászást.

De mint utólag olvastam, ez a forgás is kúszásnak számított...

dec. 11. 00:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat , akkor nem aggódok. 🙂

A hasán forog körbe , tolja magát.

dec. 11. 08:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Semmi gond, az én kislányom is a tengelye körül forgott 6 hósan, majd tolatni kezdett 7 hósan, rá nemsokra kezdett kúszni, de akkor is csak ha kedve támadt. 8 hósan kúszott mindenhova a lakásban, 8 és fél hósan térdelt, kiült térdelésből, 9 hósan felállt, 9 és fél hósan képes volt térdelés nélkül kiülni, most 10 hós és lépeget a bútorok mentén. Nincs elkésve semmivel sem, csak 6 hónapos. Utána majd gyorsan csinál mindent, ha fogzás van/ lesz lehet lassabban csinálja, az én kislányomnak egy foga sincs 10 hónaposan. 🤣
dec. 11. 10:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam hogy a négykézlábbaal is kezdeget.
dec. 11. 10:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Dec. 13an mar kuszott ☺️ koszi a valszokaz
jan. 21. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!