Tarthatja azért fére a baba a fejét mert mindig egy oldalán alszik? Nem így született
Tornazni otthon is kell, napi tobbszor is, mert a heti 1 gyogytorna az nem eleg semmire, de jo, ha szakember mutatja meg a gyakorlatokat, mert helyesen kell csinalni. Ha kell.
Viszont elso korben gyerekorvos nezzen ra, aztan eldonti hogy mennyire koros, tovabb kell-e menni neurologushoz es majd a neurologus irja ki a terapiat.
Kisfiamnak is volt egy preferalt oldala, de nala peldaul eleg volt csak annyit csinalni a gyerekorvos tanacsara, hogy mindig az ellenkezo oldalt “eroltettuk”. Tehat mindig ugy fektettuk, hogy muszaj legyen a masik oldalra neznie, mindig a masik oldalamon tartottam, hogy muszaj legyen a fejet elforditania.
Ez nekunk eleg volt, mert sokszor tenyleg csak azert alakul ki, mert a szulo nem figyel elegge arra, hogy mondjuk ne csak a bal oldalan cipelje a gyereket, ne csak egy pozba tegye le aludni es stb.
En se tudtam, hogy most erre figyelni kell, tapasztalatlan voltam.
De ha nagyon feszes vagy nem tudom, mas baj van, azt majd az orvos latni fogja es tovabbkuld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!