Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Született valakinek IUGR-es...

Született valakinek IUGR-es babája? 38. hétre programozott császárral, 2100 grammal. Milyen tapasztalataitok vannak? Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat.

Figyelt kérdés

#38. hét #IUGR #2100gramm
dec. 8. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Engem 37. héten akartak megindítani IUGR gyanú miatt. Ez már hetek óta kérdés volt. Akkor becsülték 2000 grammra. Végül szerencsém volt, mert másik orvoshoz kerültem, aki egy fokkal jobbat mért. Mivel jó volt a köldökzsinór áramlása, így ő tovább engedett. Végül 40. héten megszületett 3500 grammal.... pedig azt mondták pici lesz.

Szobatársam ténylegesen IUGR babás volt. Heteket töltött bent, majd rossz eredmények miatt 36. héten császározták. Ott 1600 grammra becsülték, végül 1900 lett. Náluk az volt, hogy akkor mehettek haza, ha eléri a 2000 grammot a baba és legalább 37 hetesnek felelne meg. Ha jól emlékszem bő 1 hetet maradtak, mire ezek telhesültek. Amúgy egészséges és jóétvágyú kislány volt.

dec. 8. 21:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
34.héten született 1710gmal IUGR gyanús babám, illetve a 36.on 2220gmal szintén egy ( közte meg egy túlhordott 4 kilós, nem is értem). Szerencsére nekem jól voltak, mindenki addig maradt bent,míg a 37.hetet meg nem kezdte, semmi kifejezett gond nem volt velük, asztma, ilyesmi. Az átlagosnál most is kisebbek, de még a normális tartományban. És tegyük hozzá én is 156cm vagyok, simán lehet ez genetika is.
dec. 8. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

37+4 született toxémia miatt IUGR -ként 2240g 45cm, bár a papíron nem szerepel, de biztosak vagyunk benne, hogy kapott egy enyhe oxigénhiányt az elsőszülött lányom. 1 hetet volt a PIC osztályon, 4 napig oxigén inkubátorban.

1 évig jártunk fejlődés neurológiára.

Jelenleg 9 éves, sni-s.

dec. 9. 04:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Engem csak "riogattak" vele, a haskörfogat volt kicsi, de kihordtam rendben. 3270 grammal született, hosszú, de vékony baba volt.
dec. 9. 10:51
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

34+2, 1500 gramm 40 cm. Születéskor enyhe oxigénhiány.

Most 2 éves, minden rendben vele.😊 Ügyes,okos, tökéletes a finommotorikája, mindent időben csinált. 1 éves korára nagyobb lett, mint a többi 1 éves, akik viszont időre+normál súllyal születtek 😊

Babakorában párszor elvittük gyógytornászhoz, hogy nézze meg, de mindig rendben talált mindent, ahogy a gyermekorvosunk is, így nem kellett semmilyen külön fejlesztés.

dec. 9. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!