Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi baja lehet a kezeletlen...

Mi baja lehet a kezeletlen terhes cukorbetegségtől a babának?

Figyelt kérdés
Pont értékhatár alatt volt a cukrom, 7 egész valamennyi, nem emlékszem. Senki nem mondott semmit rá, én nem is foglalkoztam vele. Nagyjából normálisan eszem, de azért elég sokszor eszem édeset, édességet, szénhidrátot. Aztán most egy barátnőm mondta, hogy ő erre az értékre diétázik. 40 hetes vagyok már.. megijedtem, lehet baja a babának? Vagy kiderült volna valamiből, hogy figyelnem kéne? Pl védőnői pisiteszt mindig jó volt.
dec. 7. 20:37
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
:D Jó. Ez egy meddő vita.
dec. 8. 12:17
 22/23 anonim ***** válasza:
70%
Meddő, mert nem linkeled a "tudomány mai állását", ami neked ad igazat, mert nem is tudod. Ugyanis a tudomány nem egy egzakt válasz. A világ egészén zajlanak ezzel kapcsolatos vizsgálatok, amiket egymástól függetlenül publikálnak és ezek összessége adja a tudományt.
dec. 8. 12:21
 23/23 anonim ***** válasza:
36%

Jézus isten ennyi idiótát. Ti láttatok már életetekben autistát, vagy csak tetszik a szó? Most komolyan, tudjátok azt, hogy ki autista, mik a jellemzők, mi a fogalom?

Nem, az autizmus nem genetikailag hajlamosít, nem a gdm okozza, nem az oltások, nem a gabonakörök és nem a nevelés. Nem hat rá a szülés, nem hat rá a környezet, a terhesség, a szomszéd néni csúnya nézése. Így születik, már a magzat is autista.

Nem, se ti se a tudósok, se én nem tudjuk mi okozza. Azt tudjuk, hogy mi NEM okozza. Találgatások vannak, amikre nincs bizonyíték.

Nem azért van “több” autista, mert eggyel több nejlonba rakjuk a barackot és xenon van az autód lámpájában, hanem mert már fel van térképezve az autisztikus tünetek nagyobb része és már az enyhe autisták is kapnak diagnózist.

Az meg sajnos a másik szomorú tény, hogy rengeteg szülő képtelen a következetes nevelésre, ami miatt a gyerek szinte kezelhetetlen. Így aztán kell valami kifogás, hogy anyuka/apuka ne égjen, mint az olajos kapcs. Kap a gyerek valami kódot, azzal lehet mentegetőzni. A gyerekek kívül mindenki elintézettnek tekinti a dolgo. Pedig ezzel csak a gyerek van megszivatva, mert kap egy papírt, ahelyett, hogy foglalkoznának vele.

Az egész életemet autisták közt töltöttem, a nővérem középsúlyos, az alapítványok meg az iskolák révén több száz autistát ismerek családostul. A legtöbbjük családjában nincs semmilyen autisztikus tünettel élő ember.

Sőt, ikrek is vannak, akik közül az egyik autista, a másik neurotipikus. Pedig egypetéjűek, megegyező genetikai kóddal.

dec. 9. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!