Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van köztetek olyan kismama/any...

Van köztetek olyan kismama/anyuka, akinek kezeletlen cukorbetegsége volt terhesen?

Figyelt kérdés
Természetesen, ha cukros lennék, betartanám a diétát. Azért tettem fel a kérdést, mert egy ismerősöm azt állítja, hogy a terheléses vérvétele 15 volt neki 120 perccel a cukros víz után. Befektették kórházba 3 napra, ott diétás kaját kapott, de inzulint nem, és diétás tanácsadást sem kapott, tehát otthon ugyanúgy evett tovább, mint előtte, és nem is volt több cukor ellenőrzése a terhesség alatt. Azóta megszületett időre, egészségesen a babája. Állítólag 20-30 évvel ezelőtt nem is voltak ilyen vizsgálatok. Lehetséges, hogy kezeletlen cukorbetegség mellett egészséges babája születik valakinek?
2016. jún. 22. 11:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Születhet egészséges baba így is, csak jóval kisebb az esélye. Ahogy születhet dohányos anyukának is egészséges babája, csak kisebb az esélye. Sógornőm gyerekintenzíven és koraszülött, újszülött intenzíven dolgozik, ő szokott mesélni,hogy mikkel találkozik. Én nem vagyok paramami, de azért van, amivel nem szórakoztam, ilyen volt a terhességi cukorbetegség is. Örüljön az. Ismerősöd, hogy szerencséje volt. Lehet, hogy q következő gyereknél már nem lenne.

Ahogy egy doktor house-s, oltás ellenzőket kifigurázó képen láttam: nekem nem tetszenek a kicsi, cuki babakoporsók.

2016. jún. 22. 13:16
 2/2 anonim ***** válasza:
Lehet egészséges a babája, de az is lehet, hogy lett/lesz problémája, csak még nem derült ki. Egyébként attól, hogy a terheléses cukra 15 lett, még nem biztos, hogy kell inzulin. Egy átlagos, nem diétás étkezés meg sem közelíti azt a terhelést, amit a reggeli órákban 75 gr gyors felszívódású cukor produkál. Hiába nem diétázott, valószínűleg ennél jóval alacsonyabb volt a cukra a terhesség alatt. Nyilván az sem jó, ha pl. 8 körüli volt neki, de nem biztos, hogy gondot okoz.
2016. jún. 22. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!