Volt olyan aki a 6 hos státuszon nemmel felelt azokra a
kérdésekre hogy párbeszédszeru hangokba bevonható es
2-3 szótagbol álló hangokat mond?
Semmi ilyen nincs, pedig mar a 6. hónap vége fele járunk
Én nem is tudom értelmezni, hogy ez mit jelent, fél evessel semmilyen párbeszéd nincs.
dec. 2. 21:38
Ezek azok a hangok, amik a gügyögés kezdetét jelzik, mamama, dedede, nyenyenye meg ilyenek. A párbeszédszerű hangokba bevonható kb. azt jelenti, hogy - nagyjából - utánoz titeket/megpróbál utánozni, szóval lehet vele ilyen visszhangosat játszani. Hozzánk a 6 hónaposra kijött a védőnő, mert akkor pont nem volt oltás, ami miatt mentünk volna a dokihoz (egy helyen van a védőnői szolgálattal), kb. félórát volt nálunk, és miközben beszélgettünk meg kérdezgetett a gyerek hol a kezünkben, hol a játszószőnyegen volt, úgyhogy látta-hallotta miket tud, szóval be tudta x-elgetni a legtöbb kérdéshez a választ.
dec. 2. 22:53
Nálunk egyiknél sem volt ilyen, később sem. Bizonyos lépések teljesen kimaradtak. A nagyobbiknál 9 hónapos koráig szinte semmi nem volt, aztán hirtelen elkezdett "beszélni", azóta be nem áll a szája. Korához mérten helyesen és bő szókinccsel beszél. A kisebbik másfél évesen már nagyon régóta a dallamában magyar nyelvre emlékeztető "szavakat" mond, de ez a szótag ismétlős vagy a hanggal játszás teljesen kimaradt és a szavak közül is csak a "nem" érthető. Majd meglátjuk, mi lesz.
dec. 2. 23:12
Én ezt a kérdőívet nem láttam, felolvasta a védőnő és tőlem csak annyit kérdezett, hogy szemkontaktust felvesz és hogy gagyog-e. Nagyon cukin gagyogott annak ellenére, hogy később megkésett beszédfejlődése lett, hat hósan már nyenyere ment:) el is felejtettem ezt a gagyogást, be nem állt a szája:)
Gondolom ezt egyszerűsítette:)
dec. 3. 00:03
Érdekes egyébként tényleg, hogy a lányom 4 hónapos korából van egy videónk, ahol "beszélget" az apjával. Mond valamit, amit dallamosan "megismétel", oda-vissza több percen keresztül.
Aztán megkésett beszédfejlődésű lett. 2 évesen 2 szava volt (mindent beleértve).
dec. 3. 06:52
6/14 A kérdező kommentje:
Koszi a válaszokat
3-as
Es te nem aggódtad halálra magad hogy valami baj van?
A védőnő mondott neked valamit?
Én nemmel feleltem erre. Nálunk most sincs ilyen “párbeszéd”, pedig már hét hónapos. Csak síkongat. A védőnő szerint vannak ilyen időszakok, egyelőre nem mondta, hogy gond lenne. Mindenesetre én várom már, hogy gagyogjon.
dec. 3. 11:31
Kérdező: De, főleg az elsőnél aggódtam nagyon. Nálam már csak a nagymamák idegeskedtek jobban ;). De védőnőnek, orvosnak mondtam, szerintük rendben volt. Most a kisebbik miatt is aggódom, mert nem úgy "beszél", mint a többi gyerek. De ő legalább végig csinált valami beszédszerűt, nem úgy, mint a testvére. A védőnő/orvos szerint ő is rendben van.
dec. 3. 14:12
9/14 A kérdező kommentje:
7-es
Koszonom hogy írtál
Előtte gagyogott csak most nem?
Vagy “beszelt” valamit?
Kedves 3-as
Megertem hogy aggódtal
Megint koszonom hogy válaszoltál☺️
Nalunk egyelore csak en aggódom halálra magam es idegesítek mindekit magam körül
De van más furcsa dolog is, azért is parazom ennyire
7-es vagyok. Korábban többet kommunikált, de már vagy 3 hónapja csak a sikítás, morgás megy.
dec. 3. 16:10
Kapcsolódó kérdések: