Utazáskor 6 hónap alatti babának miket szoktatok pakolni?
Első utazásunk lesz a babával, elsőre 5 nappal próbálkozunk.
Autóval megyünk, így hely bőven van (anyukámék és nagyszüleim is jönnek 1-1 autóval, nagyvonalúan ők is felajánlották a csomagtartót:D).
Szívesen vennék kész listákat, amik nektek beváltak és tényleg minden van rajta, ami kellhet, de azért mégsem az, hogy az egész babaszobát visszük majd magunkkal.
3 hónapos babával megyünk.
Amit mi vittünk:
- utazóágy
- ágynemű
- D-vitamin, paracetamol, popsikenőcs, lázmérő
- pelenka + popsitörlő (csak első napra szoktunk vinni, a többit a helyszínen vesszük meg)
- útlevél, ha külföldre mentünk
- napi min. 1, de inkább 2 body / rugdalózó / zokni (időjárás és mosási lehetőség függvényében)
- 2 pizsama
- bébimonitor, hogy a baba amikor már bent alszik, mi kint tudjunk lenni a kertben/teraszon, de meghalljuk, ha akar valamit
- babakocsi / hordozó
- ha meleg lesz: napkalap, naptej
- pokróc / pléd, amit le tudtok neki téríteni a földre
Ha anyatejes, akkor legalább a kaja meg van oldva.
Kicsit több ruhàt, böfikendőt, mint a szokàsos. Pelenkàzàshoz, amiket hasznàltunk. Pelust dupla annyit, mint amennyi a boltbamenèsig kène (biztos ami biztos)
Polifoam amire le lehet tenni. Útlevèl (nem volt még szemèlyie)
3 honapis volt a fiunk, mikor nyaralni mentünk. Igaz 2 napra.
En a totál nem agyalom túl anyuka vagyok.
Babakocsi, mei tai.
Ruha, pelus, popsitörlő. Ezekből nem dupla meg tripla mennyiség
Iratai,de azok alapból nálam vannak
Nurofen, mert beindult a fogzás elötte 1 héttel.
Ennyi. Ha kihagytunk volna bármit is, pont tudtunk volna venni a boltban
Ja és anyatejes volt.
Enyém 5 hónapos, tápszeres. Nincs autónk, úgyhogy vonatozni szoktunk. Amit viszünk:
- 4-5 textilpelenka (extrém bukós még mindig a babám)
- pelenka, popsitörlő 1-2 napra, többit megvesszük ott
- popsikrém, Sudocrem
- D vitamin
- Flamborin, Nurofen szirup
- Dologél, Dentinox
- 5-6 body, hosszú, rövid vegyesen, 5-6 rövidnadrág, hosszúnadrág, nyálkendő, napkalap, vékony sapka, 2 pulóver
- babakocsi
- iratok
- tápszeradagoló, egy doboz tápszer, babavíz, cumisüvegek, üvegmosó kefe és baba mosogatószer
- játékokból 2-3 fajta
- rágóka
- 2 pizsama
- törölköző
- fürdető
Vigyél lázcsillapítót. Mi se gondoltuk, de annó fiam a nyaralás közepén lázasodott be (8 hónapos volt). Először csak hőemelkedése volt, elindultunk haza, Balatonról Pestre, és végére már 38 fokos lett (ezerrel ment a klíma kocsiban, nem volt meleg). Már idősebb volt, de ha kisebb lett volna, hiába rongyoltunk volna azonnal kórházba, idő lett volna az is, és azért 3 hónapossal nem vicces, ha azonnal kórházba kéne jutni.
Ezt nem ijesztegetés miatt mondom, hanem tapasztalat (végül másnapra természetesen semmi baja nem volt, de inkább elvittük gyerekorvoshoz).
Én meg kiegészítése az orrszivoval, mindig viszem magunkkal, babakoromolló (sose tudod mikor szakad be a körme), tangervizes orrspray, espumisan csoppek.
Néhány játék, amit szeret és nem foglal sok helyet. Jól jön utazás alatt is. Rágóka.
Én amíg szoptatoparnat használtam (kB 5-6honapos koráig), azt is vittem mindig mindenhova.
2 hónapos kora óta elutazunk időnként legfőképpen rokonokhoz stb most 5 hónapos.
Kiszámolom kb mennyi pelus kell és még plussz 5-öt hozzá teszek.
Mindig 4el több ruhadarab,mint amennyi nap pl 4 éjszaka esetén 8db body, 8 db rugi pizsamának, 8db zokni, 3-4 pulcsi, évszakfüggően ugye a nadrágok, ha kell kabát.
Sapit mindig teszek rendeset is napsapit is.
Utazóágy,babakocsi,csatos hordozó,cumisüvegek,babaitató,összes cumi, tápszer,víz,sok textil pelus, takaró,hálózsák,babajátékok,cumilánc,törölköző,babacipő.
Lázcsillapító,orrspray,orrszívó,kisolló,sudokrém,popsitörtlőből 2 csomag,tuti nem használom el de legyen. Szúnyogháló,esővédő babakocsira.
Ha nagyon kell valami amit nem tettem veszek ott, de általában ez így elegendő.
Mivel az enyém már 1 hónapja forog és most már a kúszással is próbálkozik viszek habtapit hogy letehessem a földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!