Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miket lehetne főzni a 11...

Miket lehetne főzni a 11 hónaposomnak?

Figyelt kérdés
Jelenleg egyetlen foga van, ez nem gond, eszik szépen mint mi, de na a jó magyar konyhán sok a zsíros étel és kevés a zöldség. Levest szoktam sok zöldséggel azt nem igazán eszegeti de jobban a tarhonyáshús, rizi bizi, pörkölt zaft/ tészta ételek mennek. Miket főztök másodiknak amiben van zöldség?
dec. 2. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Rakott, csőben sült, grillezett zöldségeket megeszi?

Csak azért, mert magyar vagy, nem kell minden étkezésnek a magyar konyhából lennie.

A fiam ebben a korban imádta pl a varenyikit sok káposztával benne. Zöldségnyársat is lehet csinálni neki, egy kocka zöldség, egy kocka husi. A fiamnak a csirkemell-kelbimbó kombó volt a kedvence. Megfőztem, feltűztem, bepaníroztam pankóba és kisütöttem. Ebből 11-12 hónaposan megevett lazán 3 nyársat, rajta 3 husibal meg 4 kelbimbóval. A krémlevesek is nagyon mentek.

Itthon pl tarhonya (szerintem soha nem főztem még, 28 éves két gyerekes anyuka vagyok) meg zsírban tocsogó cucc nem nagyon van. Legfeljebb a hambi, amit én csinálok, de az is sovány husi, mert a pulykát szeretik.

Lasagne is nagy kedvenc volt, cukkini meg padlizsán rétegekkel. Nem poros vackokból, hanem rendesen hagyma, póréhagyma, répa, paradicsom. Spenótos tésztával volt rétegezve, a mai napig imádjàk.

Brokkoli sajtszósszal nagy kedvenc. A férjem a velem töltött randik alkalmával jött rá, mennyi zöldséget is szeret.

Karfiolpizza, cukkinis tészta nagy kedvenc.

Bármilyen mártogatóssal csíkokra szelt zöldségek.

dec. 2. 18:46
 2/10 A kérdező kommentje:
A húst nem tudja megrágni.. nincs mivel. A többi okés köszi.
dec. 2. 19:43
 3/10 anonim ***** válasza:

Naz ilyen korú gyereknek nem is kell még igazi fog, hogy rágjon, mert az ínye brutál kemény. El fogja rágcsálni, hidd el. Mi is azt hittük az unokahúgomnál, hogy nem fog menni, de a puhára párolt, majd kirántott dolgokat meg tudta szépen rágni :)

A textúrákkal is érdemes kísérletezni!

dec. 2. 19:54
 4/10 A kérdező kommentje:
A rántottát sonkát elrágcsálja, adtam neki bolognaiba darálthúst nem tetszett neki. :(
dec. 2. 20:12
 5/10 anonim ***** válasza:
A textúra lesz a ludas! Ne add fel, kínáld neki többször. Esetleg kisebbekre nyomva szét vagy épp ellenkezőleg: gombócozd be és úgy rakd oda neki. Most még ismerkedik a dolgokkal, talán ha szétmarcangolhatja, akkor tetszeni fog neki.
dec. 2. 20:19
 6/10 A kérdező kommentje:
azt még hozzáteszem hogy én ezen nöttem fel.. tarhonyás rizseshús, krumplifőzelék, pörkölt nokedlivel stb. És ezt tanúltam meg otthon.
dec. 2. 20:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Az jó, de te is tudod, hogy ezek nem egészségesek és nem kiegyensúlyozottak.

Nekem volt evészavarom, nem akarom a gyerekeimet evészavarosnak làtni.

Ne add fel, sikerülni fog és szépen eszik majd mindent. Viszont kell a zöldség meg a gyümölcs.

dec. 2. 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Lányomnak egy éves kora után jött ki az első foga, mégis evett mindent, rágott szépen.

Úgyhogy ne felj, megragja ha akarja.

dec. 2. 21:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Természetesen eszik zöldséget gyümölcsöt vagy az egyiket vagy a másikat minden étkezésnél. Csak ötletem sincs mit fözzek még. Csinálok sok rakott ételt stb. Párolom a zöldségeket vajon stb.
dec. 2. 22:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Válogat, kevés dolgot eszik meg akkor evészavaros? Vagy ezt hogyan kell elképzelni?
dec. 2. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!