Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hónaposom miatt aggódok....

11 hónaposom miatt aggódok. Olyan kevés mindent tud. Nem int pá-pát, nem mutogat, nem dob puszit, nem próbál egyedül enni, nem utánozz, nem épít, nem is próbál öltözni igazából azt se tudja mit hova kell húzni. Aggódjak ezek miatt?

Figyelt kérdés

Ott rontottam el, hogy el olvastam miket “kell” tudni. De nagyon elszomorodtam, hogy az én fiam ezeket mind mind nem tudja.

Beszél baba nyelven, de szavakat se mond tudatosan.

Mászik, lépked a bútorok mellett és sok mindenre rá néz mikor mondom pl: kivesszük a hűtőből a papácsit.

Aztán elgondolkodok, vajon rossz szülő vagyok és nem tanítom rendesen?. Le van maradva? Mit tegyek?

szept. 7. 00:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Én is csak néznék mindenre, ha azt mondanád, kivesszük a papácsit 🤣Az meg mi?

Ezeket hol olvastad? Valami zseniképzőben? Egy 11 hónaposnak baromira nem kell öltöznie, meg szavakat mondania🤦🏽‍♀️

A leírás alapján tök normálisan fejlődik.

szept. 7. 01:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A brendonon olvastad ugye? Anno én is. Meg ha jól emlékszem fogat is kéne mosnia…. Hagyd ezeket inkább. Rendben van az is hogy még cigánykerekezni sem tud. Nem tudom mik ezek az elvárások. Ne dőlj be nekik.

1 a papácsit vagy a papácit a régi öregek mondták a gyerekeknek = étel. Bár is a nagyin nekem így mondta mindig 😊

szept. 7. 01:33
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

#2! Köszi. Kezdtem megijedni, hogy én se ütöm meg a 11 hónapos szintet😂

szept. 7. 01:42
 4/12 anonim ***** válasza:
95%

Mit tegyél?

Higgadj le és hagyd azt a gyereket a hulyesegeiddel.

Normálisan fejlődik.

Egy 11 hónapos amúgy hogy tudna feloltozni egyedul?

Ne viccelj már...

szept. 7. 06:29
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Gondolom az öltözést ugy értetted, hogy öltöztetésnél még nem segít, nem nyújtja a karját stb.. én egyből értettem de kb mindenki itt szándékosan fogja félre érteni.

Szerintem minden rendben van vele .

szept. 7. 07:22
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

Úristen! Menj pszichológushoz, mert eszméletlenül szorongsz, és ezt te pontosan tudod! Így nem lehet gyereket nevelni, mert kiütközik rajta a te félelmed!

Az orvosnak, védőnőnek mért nem hiszel?

szept. 7. 07:27
 7/12 anonim ***** válasza:
89%

Öltözni olyan 3 évesen kezdett el a neurotipikus gyerekem. Puszi dobás olyan 2 évesen. Egyedül enni: ha a kezébe adsz valami kukoricapelyhet, azt megeszi? (Kanalat adj a kezébe, mikor eteted, de az is ovis elvárás amúgy, hogy önállóan egyen.) 2 dolgot egymásra tesz? Az már építés ebben a korban, többet ne várj el. (Teljesen mindegy mit tesz egymásra.) Baba nyelven beszélés tökéletes.

És ahol ezt olvastad oldalt, felejtsd el. :) (Ha esetleg van másik gyerek a környezetedben, hozzá se hasonlítsd. Teljesen máshogy fejlődnek, biztos lesz a szomszéd Pistike, aki már 6 hónaposan a himnuszt is elszavalta. Anyukás csoportokban, ha benne vagy, kavaslom, lépj ki pont ezek miatt.)

szept. 7. 07:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kicsi még a gyereked, miért vársz el tőle ilyen sokat?

Kisfiam bőven elmúlt 1 éves, mire integetett, puszit is csak 2.5 éves kora után dobott. Egyedül enni nem tudom mikor kezdett, de az katasztrófa volt, amúgy is fényevő. Beszélni 2.5 éves korában kezdett, addig csak szavai, szó kezdeményezi voltak, öltözni pedig csak kiscsoportos korától kezdve öltözik. Építeni nem tudom mikor kezdett. Annyira ráértek még, semmivel nem vagytok elkésve.

szept. 7. 08:36
 9/12 anonim ***** válasza:
89%
Ezeket még nem is kell tudnia. Még egy éves sincs, miért kellett egyedül ennie, öltöznie? Ezek inkább bölcsődés, óvodás korban jellemzőek. Nem tudom, hol olvastad ezeket, de azt az oldalt hanyagold. Inkább hallgass a védőnőre.
szept. 7. 08:41
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Most tanul járni és tudjon öltözni? Túl komplikálod,pont ott van a fejlődésben ahol kell. Egyelőre csak ennyit tud.
szept. 7. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!