Mindjárt 11 hónaposom még nem integet nem mutogat. Kinél mikor kezdte ezt a baba? Miért probléma ha még nem csinálja?
A kisfiam 9-10 hos kora között tudta már a tapsolast, integetést. De csak 1 éves szülinap elött pár nappal kezdett mutogatni.
Kislányom most kb 9,5 hónapos. Tud tapsolni, integetni most kezdett. De az istennek se lehet kicsikarni belőle, csak ha kevde van. Akkor persze nagyon huncutul nevet rajta. Mutogatás egyenlőre nincs neki sem. Szerintem ezek egyébként is korai dolgok. Én a kisfiamnál ráparáztam, azért tudta. A kicsinél meg a nagytesó mutogatja szórakozásból.. szerintem semmiről sincs lekésve. Azért ebben a korban már lehet lárni, hogy csomo mindent megértenek. És én ugy gondolom ez a lényeg és ezek a kérdések is ebből indulnak ki. Szerintem mire 1 éves lesz fogja tudni mindet.
18 hónapos korig ràér ezekkel. :)
Ilyen korban inkább az lehet gyanús, ha nincs szemkontaktus, nem figyel a nevére, nincs gagyogás vagy a mozgásfejlődésben van eltérés.
Az én kislányom ezeket pl csinálja,14 hónapos most, 8 hónaposan már mutogatott, 9 honaposan tapsolt, papazott, de borzasztó a szemkontaktusa és a nevére 11.honaptol sokkal rosszabbul figyel. Aggódom is eleget, de mindent megért egyelőre. Próbálj ne aggódni, egyrészt minden baba más, másrészt ilyen kicsinek ha a mozgás rendben, akkor még nem tudsz érdemben segíteni, majd rákap a dologra. Én eddig azon is aggódtam, hogy nem utánoz állatokat és az utóbbi napokban megtanult 7et. A,, nagykönyv,, szerint a tapsolás/integetés 12 hónapos korig, a mutogatás 18 hónapos korig kellene amúgy. Nekünk az integetés most is olyan, hogy vannak napok mikor magától int és küld puszit, de van, hogy az istenért sem lehet rászedni. Pár nap alatt is rengeteget tudnak változni/fejlődni, a mutogatás rá még nagyon sok ideje van :) az integetést meg gyakorold vele, majd ráérez :)
A miért probléma, bizonyos betegségek jele lehet, ha nem utanoz a gyermek, nem használ gesztusokat... De a te babádnak még van ideje ezekre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!