Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináltok egész nap a...

Mit csináltok egész nap a baba mellett? Mit játszotok?

Figyelt kérdés

6 hónapos lesz. Nagyon rikta mikor elvan magában. Néha elvan 20 percre amíg engem néz, míg kicsit össze szedem a házat.

Főzni akkor szoktam ha alszik de az is ritka ha főzök😂. De 6 kor már fent vagyunk. 8-9 között alszik el újra. És olyan 10-11ig szokott álltalában aludni. Onnantól ha be is alszik az kb fél óráig tart. És az is a kezemben.

Ha fent van mivel foglaljam le? Mutogatok neki dolgokat, beszélek hozzá, zenét hallgatunk, olvasok neki, tornáztatom. De egész nap ezt csinálni unalmas. Sétálni akkor megyünk le ha itthon az apukája.

Tudom, jobb lesz mikor màr rendesen tudok vele játszan csak az még messze van.

Olyan hamar nyűgös lesz. Nem tudok már mit kitalálni. Játszószőnyegben is inkább engem néz.

De ha pl elvan magában arra a kis időre és épp nem nyűgös de engem bámul akkor gondolom arra vár, hogy foglalkozzak vele, mert olyan bűntudatom van ha épp nem rá figyelek és mikor ránézek ő meg rámmosolyog.

Nyilván első baba😅 szóval remélem tud valaki nekem valami jó tanácsot adni, hogy most mégis mi legyen, hogy neki is jó legyen de én se unatkozzak annyit és mindig legyen kedvem ezekhez.

dec. 1. 13:05
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az apukája nélkül nem mersz sétálni? Vásárolni plazazni, kirándulni, békülni kávézni, sutizni konkrétan bármi??
dec. 1. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Hat, nem sokat tudsz vele kezdeni es nekunk felnotteknek halal unalmas igen. Es a monotonitas kesobb is az lesz.

De most hogy a kisfiam mar 1,5 eves es mar tenyleg le lehet ulni vele jatszani ezt-azt,az is halal unalmas nekem, szoval ez nem valtozott egy cseppet sem. Csak vele mar pl lehet “hazimunkazni” mert imad segiteni, vagy egyutt fozni, sutni, szeret ezzel is szorakozni, szoval nekem ettol mar most jobb. De a konkret jatekokat utalom, de csinalom, mert neki jo :DD

Amugy amig pici volt, szerette nagyon a babakocsit szoval nagyon sokszor mentunk ki setalni, nekem ez volt a szorakozas. Illetve a vasarlas. Volt hogy egy rohadt kukazsakert kepes voltam egy tavolabbi boltba oda-vissza 2,5 orat setalni, tokmindegy volt, eltelt az ido legalabb.

Amikor elvolt egyedul, akkor nem szorakoztattam es egy percig nem erdekelt hogy engem vagy a falat bamulja, orultem, ha volt 10 percem. Akkor peldaul en olvastam, csak hogy vegre valami izgalmasabb is tortenjen.

dec. 1. 13:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A naggyal ugyanígy éreztem és szerintem azért is volt kicsit feszkósabb baba, mert én is állandóan frusztrált voltam ebben a szituban. Na most a második gyerkőc egy halál nyugodt baba és semmi időm unatkozni, mert itthon van a 2,5 éves nagytesója is. :) Én nem gondoltam volna egyébként, hogy könnyebbnek érzem majd a két gyerekes felállást, mint az egyet.

Alapvetően nem kell mindig szórakoztatni, szép lassan már majd kinyílik neki a világ, kúszni, mászni kezd, felül, stb. Akkor meg aztán le sem lehet venni róla a tekinteted, mert tuti mindent megtalál, amit nem kéne... ;) Menjetek sétálni nagyokat napközben, még világosban, akár napi kétszer is. Neked is jót tesz, neki is.

dec. 1. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem az “első baba” miatt van így. Vannak babák, akik elvannak magukban és vannak, akik nem. Az egyik sokat alszik, a másik keveset. Nekem a harmadik gyerekem ilyen, amit leírtál. Abban a korban én se tudtam letenni és mást csinálni, mert nem volt el egyedül. Akkor főztem, amikor már a többiek hazaértek. Viszont napközben meg sokat mentünk mindenfele. Baba-mama foglalkozások, más babásokkal séta, kávézás. Vagy csak egyszerűen összejöttünk valamelyikünknél és jókat dumáltunk. Nyilván akkor se volt el egyedül a gyerek, de közben volt felnőtt és gyerek társaság. Akkor lett jobb a helyzet, amikor már egyedül tologatta az autókat, de persze jobban szereti velem játszani.
dec. 1. 15:42
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Bent tényleg nem tudsz többet...

És igaza van a többieknek, még egy darabig csak ő fogja élvezni a játékot, nem te 😀

Az enyém már két éves, de már attól ásítozni kezdek, ha csak meglátom, hogy jön a könyvével (pedig amúgy iszonyatosan boldog vagyok, hogy érdeklik a könyvek, és nagyon cuki, mikor idézget belőle, de attól még elég uncsi századjára felolvasni ugyanazt, még ha 30 könyvet váltogatunk is 🙃).

Szóval én is javaslom, hogy sokat levegőzz vele. Később is jó lesz, majd ha már a saját lábán megy, az én fiam is tök jól megszokta, soha nem kéri, hogy cipeljem, gyönyörűen jön mellettem, és beszélgetünk 😊

dec. 1. 16:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk vidd el sétálni délelőtt.

A gyerek ezek szerint a napfényt sem nagyon látta még- mire apa hazaér már biztos sötét van. A nagy terek amik a szabadban vannak fejlesztik a babák érzékeit. Ki kell vinni délelőtt.

Arról nem beszélve, hogy a mit csinálsz vele probléma is megoldódik.

dec. 1. 18:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azért megnyugtató, hogy nem csak nálam van így. A sétálgatással az van, hogy pont olyan helyen lakunk ahol egyedül átcipelni minden lépcsőn a babakocsit hát nem könnyű, de mivel a párom úgy dolgozik, hogy van, hogy heti csak 2 napot azért mikor nem dolgozik, van, hogy többször is le megyünk 1 nap sétálni.
dec. 2. 10:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kösd magadra a többi napon és már mehettek is. :)
dec. 2. 13:00
 9/9 anonim ***** válasza:
69%
Akkor vegyél csatos hordozót! Ki kell vinni a gyereket, nem aszalódhat bent szegény.
dec. 2. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!