Itt egy 11,5 hónapos kisfiú anyukája aki teljesen kétségbe van esve. Mi lehet az oka, hogy nem hízik elegendőt a gyerek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 11,5 hónapos kisfiam aki még mindig anyatejes és ezenkívül 4-5 eszik szilárd ételt is napközben. A problémánk az lenne , hogy volt 2 hónap amikor stagnált a súlya most pedig hízott de nagyon nagyon keveset. Voltunk orvosnál, voltunk labor vizsgálaton, vérvétel tökéletes minden eredmény, székletben sajnos kijött neki valami baci amit kezeltünk antibiotikummal. Ez volt körülbelül 2 hónapja de azóta sem változott semmi a hízással kapcsolatban. A ráadás pedig , hogy 3 hete meg alig akar enni … van hogy egyszerűen ki se nyitja a száját és meg se kóstolja az ételt, fogalmam sincs mi tevő legyek … a doki persze újra azzal rémisztget , hogy ha továbbra sem hízik elegendőt újra mennünk kell vérvételre. Születési súlya 3840 kg és 54 cm , jelenleg 8700 kg és 76 cm körül van . Tanácsokat kérnék tőletek, hogyan csináljam , hogy hízzon illetve jobban egyen?tegnap 15:18
11/14 A kérdező kommentje:
Ebédre ameddig nem volt ilyen válogatós mindig főzeléket kapott hússal egy héten egyszer csirke máj , valamilyen leves husival viszont most örülök ha megeszik 3-4 fajta kaját. Ma például tészta volt csirkehusival , tegnap készítettem halat , krumpli pürét, karfiol párolva mellé gondoltam majdcsak megeszik valamit, hát alig evett 4-5 kanálnyit. Szoktam rizset is valamilyen zöldséggel. Egy ideje valamiért nem kedveli a húst 😐 Mit készíthetnék még neki ami táplálóbb?
tegnap 17:03
12/14 anonim válasza:
Kérdező, hadd ne kelljen meg meg 3szor leírni a gyereked érdekében: nem kell semmi táplálóbb. Rendben van a súlya, nem kell többet ennie.
Ne görcsölj már ennyit ezen. Nálunk a védőnő ilyen súlymániás, de én sosem forogtam rajta így, mint te, miköznen minden ststisztika szerint rendben volt a súlya és magassága.
Te miért idegeled magad ennyire?
13/14 A kérdező kommentje:
Megpróbálom elengedni ezt a témát és lazábban kezelni a dolgokat.
Ahogy az egyik válaszoló is írta , lehet az lenne a legjobb döntés ha orvost váltanák.
tegnap 21:08
14/14 anonim válasza:
Szerintem engedd el.
A kislányom ennyi idősen 8750 gramm és 73 cm volt. Egy szót nem szólt az orvos.
A védőnőnk mindig csesztetett, hogy kis vékonyka, de basszus tömjem meg? 😑
Most 2,5 éves, most se dundi, de nem is kell annak lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!