Mit gondoltok a Rezső névről?
Szerintem a Rudolf magyar megfelelője.
Szerintem nagyon morbid egy halott után elnevezni egy kisgyereket. Én nem tenném.
Soltész Rezsőn kívül senkit sem hallottam, akit Rezsőnek hívnak.
Legyen Rudolf, így is megőrizhetitek a tisztelt öreg rokon emlékét.
Nekem a Dezső jobban tetszik, meg a Jenő is. Tudom öreges neveknek számítanak, nekem mégis tetszenek.
Modernebb és hasonló a Regő, ha esetleg tetszik.
Egyébként mi is régiesebb de ritka nevet adtunk a gyereknek, de nem bánom. Kellemes a fülemnek és illik hozzá. Mindenkinek nem lehet megfelelni.
Nekem apukám Jenő, nagypapám Dezső volt. Még ezek is jobbak, mint a Rezső. A lányom apukája külföldi, és neki tetszett a Dezső, de én elvetettem. A Regő tényleg sokkal jobb, bár én azt sem adnám.
Ha régies nevet szeretnétek, nekem a Tibor, Tivadar, Géza, Sándor, Gyula tetszik.
Semleges, ha nektek tetszik, adjátok nyugodtan.
Nekem pl. a fent említett Tivadar és Tibor nem tetszik. Akkor már inkább adnám a Rezsõt.
Csak akkor adjátok,ha hangzásra is szépnek találjátok!
Ha minden áron ragaszkodtok hozzá,adjatok fiatalosabb,üdébb élettelteli 2. keresztnevet
Nekem amúgy klasszik nevekből tetszik pl Hunor,Mátyás,Nándor, Zoltán,Henrik, Károly, Simon,András,Endre, Miklós, Medárd, Zsolt,Zsigmond (én ezt szívem szerint Zsondinak becézném,csak nehogy Zsombinak nézzék,de amúgy az se rossz név,csak nem olyan szép,de jó az is.), stb.
Rezső után passzol 2.keresztnévnek:
Árpád,Tamás,Dénes,Flórián,Albert,Csaba,Csongor,Bálint,Teodor,Szabolcs,Nándor,Ákos, Zalán/Zalkónak becézném, Szilveszter
(nem biztos,hogy mind cool módon passzol.)
Rezső elé passzol 1.keresztnévnek:
Patrik, Zsolt,Attila,István,Árpád,Olivér,Barnabás,Vilmos,Mátyás-nem becézném/
*A Károlyt sem becézném,nagyon max Karesz, de inkább nem becézném sose.
Ja és a Rezső név,ami a kérdés volt,nem szép szerintem igazán. Meg van előtte egy csomó név, ami sokkal jobban tetszik. A Rezső nevet csak akkor adnám, ha lenne 1000 fiam. :) Nálam ez a név a sor végén kullog, csak akkor adnám,ha a annyi gyerekem lenne,hogy elfogyott majdnem mind a többi név. :)
Bocsi,ha valami nemjót írtam,puszit küldök mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!