Nem tudom megnyugtatni a 8 hetes babámat! Létezik, hogy nem szeret?
Figyelt kérdés
8 hetes a kisbabám, és vannak napok, amiket egyszerüen végig üvölt. Már túl vagyunk minden orvosi vizsgálaton, szerencsére minden rendben vele. De én ugy érzem, kudarcot vallottam anyaként. Vannak napok, amikor egyszerűen bármit teszek, nem hagyja abba a sírást (sétálok vele, mindig tiszta a pelenka, evett, játszottunk, tornáztattam, ringattam, énekeltem neki, hordozókendőben cipeltem), és én már sokszor úgy érzem, elborul az agyam. Olyan érzés, mintha nem szeretne, nem nyugszik meg a közelségemtől, ringatásomtól, szeretetemtől. Sokszor már vele együtt sírok és reggelente gyomoridegem van, hogy épp milyen kedve lesz. A szülés után rögtön a mellkasomra tették, nem voltunk elválasztva. Ami mégegy lapáttal rátesz, hogy ha eljönnek a nagyszülők, a világ legnyugodtabb babája és ők csak azt vágják a fejemhez, hogy "nem is igaz, hogy sírós baba, nem is hallani a hangját"...mit csinálok rosszul? Tudom, hogy még csak 2 hónapos, de tényleg úgy érzem, bármit csinálok, nem jó és nem szeret.nov. 17. 15:00
1/22 anonim válasza:
Érzi a feszültségedet. Lazíts. Bízd kicsit másra, csak párszor 20 percre, ha ott van a nagyi mondjuk.
2/22 anonim válasza:
8 hetes még azt sem tudja, hogy kell szeretni.
3/22 A kérdező kommentje:
1, ha teljesen nyugodt vagyok, akkor is ilyen. Utána persze már befeszülök, azt érezheti, de tényleg bárhol és bármikor elkezdi a vigasztalhatatlan sírást. Már nem merek vele kimenni az utcából sem, ez sem tesz jót az idegeimnek.
2, igaz, inkább akkor úgy fogalmaznék, hogy nem szereti a társaságom. Nem tud nálam megnyugodni.
nov. 17. 15:09
4/22 anonim válasza:
Lehet,hogy kólilás,és fáj a hasa.Idővel elmúlik.
5/22 anonim válasza:
A hasfájós nagyobbik gyerekem volt ilyen. A szeretetnek ehhez semmi köze. Nálunk a hordozás es a kb folyamatos szoptatás vált be. Hajszárító hangja megnyugtatta, probáld ki, vagy keress youtube-on fehér zajt neki. 10 hónapos volt, mire kinőtte ezt. Kitartást.
6/22 anonim válasza:
Nyugi, ez a legtöbb kisbabaval, és kezdő anyukaval így van szerintem :) ő még most kezdi megismerni a kinti világot, nagyon lassan nyílik az ertelme, te meg most ocsudsz fel lassan normálisan a szulesbol, megtanulsz igazán anyának lenni, nem csak saját magadról gondoskodni, hanem egy pici életről is. Ez egy nagyon nehéz, de még szebb feladat. Ne haragudj se magadra, se a babádra, csak mert az igazi osszeszokashoz idő kell :) ki fog alakulni. Baromi nehéz, de ne stresszelj rá. Ha sír, szeretgesd tovább, türelemmel, igazából semmi más dolgod nincs most. A házimunka is megvár, meg minden. :) abba fogja hagyni, és tartósan is le fog nyugodni. Napról napra egyszerűbb lesz, ahogy nyílik az ertelme, mert egyre jobban fogja érdekelni a körülötte lévő világ felfedezése, aztán lassan fejlődik majd a mozgása is, és akkor még kevesebb ideje lesz sírni. :D csak tarts ki, ez egy rövid időszak, még ha most hosszúnak is tűnik, és hamarosan eljön az a perc, hogy őszintén tudod élvezni az egész anyaságot!☺️☺️ És ő szeret téged, mert érzi, hogy te is őszintén szereted. Ők még egyszerűek, csak ennyi kell nekik. :)
7/22 anonim válasza:
Nálunk a hajszárító segített. Melegítettük a hasát vele hónapokig. Ruhán keresztül, ellenőrizve a hasán a bőrt folyamatosan. Minimum 30 centiről.
8/22 anonim válasza:
Nem lehet hasfájós? Nálunk ugyanez volt, csak kólika tartásban nem ordított. Ha narancslevet ittam, akkor rosszabb volt. Amikor látogatók jöttek, annyira érdeklődött, hogy csendben volt, nem "figyelt a hasfájásra". Én is megkaptam ezeket, hogy miért túlzok. Nem is sír, milyen jó baba.
Hidd el, kinövi. Ez nem a szeretetről szól. Kitartást!
9/22 A kérdező kommentje:
Kedves anyukák, köszönöm szépen, ki fogom próbálni a hajszárítózást. Igazából csak jól esett ezt kiírni magamból, mert a nagyszülőktől kapott "hiszen ő egy angyalka" megjegyzések nem könnyítik meg a helyzetem.
nov. 17. 15:19
10/22 A kérdező kommentje:
Lehet hasfájós, de ezt is mindenben igyekszem könnyíteni neki. Minden allergént kiiktattam az étrendemből, meggymagpárnával melegítem a pocakját, tigristartásban hordozom, tornáztatom, magamhoz ölelem. De azt is hallottam, hogy a hasfájós babák is csak estére kezdik a sírást, ő viszont egész nap sír. Az a legnehezebb ebben, hogy semmilyen reakciót nem mutat, bármit teszek, ugyanúgy sír. Megfogadom a tanácsaitokat, köszönöm. Felpontoztam mindenkit
nov. 17. 15:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!