8-9 hónapos babátok miket eszik?
Adtok neki abból amit magatoknak főztök vagy teljesen külön főztök neki?
Szívesen fogadnék ötleteket sokszor már nem tudom mit is készítsek neki. Főleg a tízórai-uzsonna nehéz. Darabosat kezd már eszegetni de még annyira nem megy a dolog.
Ebéd ötleteket is szívesen fogadok.
Az én kisfiam 6 hónaposan kezdett kóstolni, 7 hónapos korában már azt ette amit mi. Sosem szerette a pempőket, sem a boltit sem a házit, viszont szívesen nyammogott a szendvicsünkön, a húsokon.
Így mindig azt tettem a tányérjára amiket mi ettünk, csak picit cafatolva.
Én 10-11 hósan kezdtem azt adni neki, amit mi eszünk kevesebb fűszerrel, 8-9 hósan még főztem neki külön, én a hozzátáplálás elején szereztem neki ilyen pároló+turmixoló gépet, azzal tök egyszerű volt külön készíteni mindent. Persze ilyenkor már darabosabb püréket készítettem meg nagyon puha falatkákat. Amik nálunk beváltak:
Babacsinta
Brokkoli+édesburgonya+újhagyma+fokhagyma+kis csirkehús megpárolva, összetörve és sajttal jól fogható formákra formázva be a sütőbe
Zeller+cukkini+csirke összefőzve+sajt és darabosan mellé jó puhára főzött tészta
Paradicsom+krumpli+cukkini+csirke - ez mai napig sláger
Tízóraira valami gyümölcs, pl. banánt már tudott enni, esetleg reszelt alma+banán, volt hogy tettem bele gabonapépet, uzsira is hasonló, valami gyümölcs joghurttal meg gabonapéppel/keksszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!