Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapos babátok hányszor...

9 hónapos babátok hányszor eszik egy nap és miket?

Figyelt kérdés
2015. máj. 12. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:

reggel 7kor 210ml tápszer

10körül valamit :) nem mindig tízóraizik így nem is készülök rá. de vagy fél banán, vagy ha van egy kicsit több időm akkor párolt alma gabonapéppel, vagy sajtos kenyér...stb. ma pl a joghurtot kezdtem bevezetni, abba tunkoltam kenyérnek a belsejét.

ebédre 12-13körül rendes kaját. ma brokkolis-cukkinis rizses húst evett.

uzsonna 16-17körül vagy hasonló mint az ebéd, ha nagy adagot csinálok, vagy gyümölcs. pl körte-alma-gesztenye-gabonapép.

vacsi 19-20körül 210ml tápszer.

hajnali 4-5körül 210ml tápszer, de 7kanál helyett csak 5kanál porral.

2015. máj. 12. 14:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem 10 hósan a következőképpen néz ki:

Reggeli: szopi

Tízórai: keksz + gyümölcs (leggyakrabban 2 alma, vagy 1 alma + 1 körte, vagy 1 alma/körte + 1 banán)

Ebéd: főzelék (általában szárnyas vagy sertés hússal, olykor sajtot reszelve bele, illetve tojássárgáját is kapott már)

Uzsi: tejpép vagy gyümölcs + túró/joghurt

Vacsi: szopi

És persze ha odaültetjük hozzánk, miközben mi eszünk, kóstoltatjuk ezzel-azzal...

2015. máj. 12. 15:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem 9 hosak az ikreim es igy nez ki a napjuk :)

1. Reggel 8-9 kozott reggeli: bebi zabpehely/muzli es utana kis gyumolcs, legtobbszor banan-avokado kombo, m azt szeretik.

2. Delelott tapszer kb. 240 ml

3. Ebed: 2-2:30 kozott mindig valtozo, h mit esznek. Legtobbszor en csinalom a pureket; nagyon ritkan veszunk boltit. Foetelkent kapnak mindenfele zoldseget (krumpli, edesburgonya, cukkini, repa, karalabe, sutotok, cekla stb. Sajnos a brokkolit es a borsot nem szeretik), rizst, csirkehust, pulykahust, marhahust es halat. Desszertnek pedig gyumolcspure (alma, szilva, mango, banan, korte, barack)

4. Delutan tapszer: 240 ml

5. Este 6-7 kozott vacsora: nagyobb etkezes, mint az ebed.

6. Lefekves elott 8-9 kozott kb. 200 ml tapszer.

Kisfiam meg ejjel felkel egyszer es akkor iszik egy kis tapszert. A foetkezesek utan isznak vizet. A kislanyom nagyon szereti a vizet es eleg sokat is iszik. Nem nagyon adok nekik kekszeket. A so nelkuli rice cake-et nagyon szeretik, azon el tudnak nyammogni jo sokaig :) Azt etkezesek kozott szoktam nekik adni, illetve gyumolcsot, ha ehesek. De az etkezesek kozott a tapszer altalaban eleg nekik kiegeszitokent.

2015. máj. 12. 15:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2015. máj. 12. 15:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok. Ahogy hallom, a brokkoli szinte sehol nem kedvenc (sőt) a hasonló korúak körében. :)

Egyébként én csak babakekszet adok, azt is a gyümölcsbe aprítva. Rágcsának a puffasztott kölesrudacska vagy alma jön be. :)

2015. máj. 12. 15:49
 6/10 anonim ***** válasza:
#3-as vagyok. Hat, en elegge szkeptikus vagyok a bolti dolgokkal kapcsolatban. Mindig megnezem az osszeteteleket, es amiben olyan osszetevo van, amit nem tudok kimondani, vagy nem ismerek fel, azt inkabb nem veszem meg. A legtobb babakekszben vannak ezek a "raising agent"-ek, amikben nem bizom. a puffasztott rizsszeletet viszont szeretik, es abban nincsenek ilyenek. Lehet kapni almas-fahejasat, meg naturt is. De ugyis tudom, h elobb-utobb mast is kell adnom nekik, es nyilvan nem vedhetek ki mindent...
2015. máj. 12. 16:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Szerintem mindent nem lehet kikerülni, max. minimalizálni bizonyos dolgokat.

Tápszerben egyébként minden összetevő természetes?

2015. máj. 12. 16:24
 8/10 anonim ***** válasza:

reggelire szopizik, tápszerrel pótolok. 09.30-kor eszik gyümölcsöt zabpehellyel, kekszel, vagy rizzsel, és joghurtot is teszek bele neki vagy túrót.

Délben eszik zöldségpürét hússal, utána pár falat zsömlét.

15.30-kor szopizik, és előtte megeszi az ebéd maradékát egy kis sinlaccal dúsítva (kb 100 ml+szopi)..

18.00 körül megeszi a reggeli gyümölcs maradékát, sinlaccal, ez 200 mili össz. Utána pár falat zsömle.

Este szopi + 120 ml tápszer

2015. máj. 12. 17:18
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nálunk így néz ki a nap:

Reggel (8-9 óra körül) kb. 180 ml tápszer

Ebédre (dél - 1 óra körül) főzelék, után egy kis gyümölcs

Uzsonnára (5 óra körül) tejpép vagy szintén főzelék, vagy túrós desszert

Vacsira (este 9 körül) 200 ml tápszer

2015. máj. 12. 20:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk így néz ki egy nap:

reggeli 8-kor: 230 ml táp

ebéd 12-kor: 190 g főzelék hússal (sárgarépa, burgonya, cukkini, sütőtök, zöldborsó, brokkoli (kisfiam szereti), karfiol, paradicsom + hús: csirke, pulyka)

uzsonna 16-kor: 230 ml táp vagy 190 g gyümi babakeksszel vagy rizzsel

vacsora 20-kor: főzelék hússal (előbb soroltam)

és 22 körül még 200 ml tápszer.

Reggel 10 körül meg kóstoljuk az éppen aktuálisat.

Én személy szerint tejtermékkel várok még legalább 1 éves koráig, a tejjel meg még tovább. 9 hónaposak vagyunk!

2015. máj. 20. 01:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!