9 hónapos babátok hányszor eszik egy nap és miket?
reggel 7kor 210ml tápszer
10körül valamit :) nem mindig tízóraizik így nem is készülök rá. de vagy fél banán, vagy ha van egy kicsit több időm akkor párolt alma gabonapéppel, vagy sajtos kenyér...stb. ma pl a joghurtot kezdtem bevezetni, abba tunkoltam kenyérnek a belsejét.
ebédre 12-13körül rendes kaját. ma brokkolis-cukkinis rizses húst evett.
uzsonna 16-17körül vagy hasonló mint az ebéd, ha nagy adagot csinálok, vagy gyümölcs. pl körte-alma-gesztenye-gabonapép.
vacsi 19-20körül 210ml tápszer.
hajnali 4-5körül 210ml tápszer, de 7kanál helyett csak 5kanál porral.
Majdnem 10 hósan a következőképpen néz ki:
Reggeli: szopi
Tízórai: keksz + gyümölcs (leggyakrabban 2 alma, vagy 1 alma + 1 körte, vagy 1 alma/körte + 1 banán)
Ebéd: főzelék (általában szárnyas vagy sertés hússal, olykor sajtot reszelve bele, illetve tojássárgáját is kapott már)
Uzsi: tejpép vagy gyümölcs + túró/joghurt
Vacsi: szopi
És persze ha odaültetjük hozzánk, miközben mi eszünk, kóstoltatjuk ezzel-azzal...
Szia! Nekem 9 hosak az ikreim es igy nez ki a napjuk :)
1. Reggel 8-9 kozott reggeli: bebi zabpehely/muzli es utana kis gyumolcs, legtobbszor banan-avokado kombo, m azt szeretik.
2. Delelott tapszer kb. 240 ml
3. Ebed: 2-2:30 kozott mindig valtozo, h mit esznek. Legtobbszor en csinalom a pureket; nagyon ritkan veszunk boltit. Foetelkent kapnak mindenfele zoldseget (krumpli, edesburgonya, cukkini, repa, karalabe, sutotok, cekla stb. Sajnos a brokkolit es a borsot nem szeretik), rizst, csirkehust, pulykahust, marhahust es halat. Desszertnek pedig gyumolcspure (alma, szilva, mango, banan, korte, barack)
4. Delutan tapszer: 240 ml
5. Este 6-7 kozott vacsora: nagyobb etkezes, mint az ebed.
6. Lefekves elott 8-9 kozott kb. 200 ml tapszer.
Kisfiam meg ejjel felkel egyszer es akkor iszik egy kis tapszert. A foetkezesek utan isznak vizet. A kislanyom nagyon szereti a vizet es eleg sokat is iszik. Nem nagyon adok nekik kekszeket. A so nelkuli rice cake-et nagyon szeretik, azon el tudnak nyammogni jo sokaig :) Azt etkezesek kozott szoktam nekik adni, illetve gyumolcsot, ha ehesek. De az etkezesek kozott a tapszer altalaban eleg nekik kiegeszitokent.
2-es vagyok. Ahogy hallom, a brokkoli szinte sehol nem kedvenc (sőt) a hasonló korúak körében. :)
Egyébként én csak babakekszet adok, azt is a gyümölcsbe aprítva. Rágcsának a puffasztott kölesrudacska vagy alma jön be. :)
2-es vagyok.
Szerintem mindent nem lehet kikerülni, max. minimalizálni bizonyos dolgokat.
Tápszerben egyébként minden összetevő természetes?
reggelire szopizik, tápszerrel pótolok. 09.30-kor eszik gyümölcsöt zabpehellyel, kekszel, vagy rizzsel, és joghurtot is teszek bele neki vagy túrót.
Délben eszik zöldségpürét hússal, utána pár falat zsömlét.
15.30-kor szopizik, és előtte megeszi az ebéd maradékát egy kis sinlaccal dúsítva (kb 100 ml+szopi)..
18.00 körül megeszi a reggeli gyümölcs maradékát, sinlaccal, ez 200 mili össz. Utána pár falat zsömle.
Este szopi + 120 ml tápszer
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nálunk így néz ki a nap:
Reggel (8-9 óra körül) kb. 180 ml tápszer
Ebédre (dél - 1 óra körül) főzelék, után egy kis gyümölcs
Uzsonnára (5 óra körül) tejpép vagy szintén főzelék, vagy túrós desszert
Vacsira (este 9 körül) 200 ml tápszer
Nálunk így néz ki egy nap:
reggeli 8-kor: 230 ml táp
ebéd 12-kor: 190 g főzelék hússal (sárgarépa, burgonya, cukkini, sütőtök, zöldborsó, brokkoli (kisfiam szereti), karfiol, paradicsom + hús: csirke, pulyka)
uzsonna 16-kor: 230 ml táp vagy 190 g gyümi babakeksszel vagy rizzsel
vacsora 20-kor: főzelék hússal (előbb soroltam)
és 22 körül még 200 ml tápszer.
Reggel 10 körül meg kóstoljuk az éppen aktuálisat.
Én személy szerint tejtermékkel várok még legalább 1 éves koráig, a tejjel meg még tovább. 9 hónaposak vagyunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!