Miért dobálja szét az ételt a babám?
Enyém is 1 éves kora után kezdte nagyon aktívan dobálni.
Vicces neki, hogy ledobja, annak hangja van, esetleg más lesz a formája, valószínűleg a reakciód is vicces neki amikor mérges/szomorú/ejnyebejnyéző fejet vágsz és ami a legmókásabb, hogy össze is szeded. Kúszol, mászol esetleg még morgolódsz is közben.
Sokan tanácsolják, hogy ilyenkor ignorálni kell... én próbáltam, heteken át, nem reagáltam sem mimikával sem hanggal arra, hogy repül a paradicsom, de ugyanúgy csinálta.
Most 21 hónapos, mintha elvágták volna.
Néha mondja, hogy "Eldob" és majdnem eldobja, de ha mondom neki, hogy butaság és hagyja a tányéron, nem dobja el.
Próbálkozz az ignorálós módszerrel, hátha nektek bevállik.
De ha nem, akkor valamennyire fogadd el, törődj bele, hogy ez is átmeneti korszak és ne bosszantsd fel magad :)
Elmulik, de valamennyit lehet azzal segiteni, hogy pl egyszerre csak egy falat legyen elotte :D
Es ha magatol epp nem akar enni, akkor etesd. En emiatt nem hagytam ehezni, nala is nagyon hullamzo volt hogy mikor evett egyedul es hogyan.
Viszont 1,5 eves korara rendezodott, mar csak akkor dobalozik, ha nem ker tobbet es egyebkent tok egyedul eszik, kanallal is.
Anelkul, hogy barmit is eroltettem volna :)
Annyira nem kell rafeszulni, azert picik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!