Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igaz az, hogy minél később...

Igaz az, hogy minél később lesz abbahagyva a cicinalvás annál nehezebb lesz leszoktatni róla?

Figyelt kérdés
Mármint 1 éves kor felett. Ebben van valakinek tapasztalata, tényleg nehezebb vagy működik pár nap alatt az átszoktatás?
ma 12:30
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Még 2 éves kora előtt saját magától leszokott a cicin elalvásról, attól függetlenül, hogy még 2 év 2 hónapos koráig volt napi 1-2 szoptatás.
ma 12:35
 2/10 anonim ***** válasza:
53%

15 hónapos volt a kisfiam amikor szó szerint egyik napról a másikra elvettem tőle. Zavart, fájt, sok foga volt és már mindent evett.

Első este a mese olvasás után 40 percig sírt, kereste a pizsamámban.

Próbáltam beszéddel, simogatással, puszikkal elterelni.

Éjszaka amikor megébredt a suokasos cicizésekre vizet adtam neki a szívószálas kulacsából. Simán elfogadta.

Másnap a délelőtti alvásnál 20 percet kereste a cicit, de nem sírt, csak nyűglődött. De beszéltem hozzá, simogattam.

Következő este picikét, pár percet pityergett, szintén simogattam, beszéltem hozzá, dúdoltam.

10 perc alatt elaludt, nyugodt éjszakai alvása volt, egyszer kelt fel vízet inni.

Azóta átalussza az éjszakát és már nem kell a kezébe adnom a kulacsot sem, mert megtalálja ha esetleg mégis felébred. Iszik és alszik tovább.

ma 12:46
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Nekem most szokott le róla az 1 éves lányom. Ez egybevágott azzal, hogy most kezdett vacsorára is rendes ételt is kapni a fürdés utáni szoptatás után, és így egyáltalán nem igényli elalváshoz.
ma 13:23
 4/10 anonim ***** válasza:
22%
3 éves koráig cicizett, mindnyajunknak jó volt így. 5 éves és mai napig emlegeti mennyire szerette és milyen boldoggá tette, hogy van cicim 😁 csodás pillanatok voltak és most is mikor emlegeti. Kár ettől megfosztani magatokat, hogy 1 évesen már le akarjátok szoktatni. És nem, egyáltalán nem volt nehéz, csak több testi kontaktusra volt szüksége.
ma 13:27
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Második napja szoktatom le a 20 hónapost, sajnos betegségem miatt SOS kell.

Pokoli nehéz. Engem elutasít így, hogy nincs cici. Este nagy nehezen elaltatja az apja, éjjel sem megyek egyedül semmire. Nappal is ordít, úgy dőlt ki a sírástól kifáradva.

Így nagyon nehéz, meg gondolom, érzi rajtam, hogy lelkileg is padlón vagyok, akármennyire tartom magam előtte.

ma 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
82,70 és 84%-os kedveseim, àruljátok el, hogy a válaszom melyik része nem volt hasznos? Tán nem válasz a kérdésre? Vagy az a baj, hogy nem volt nehéz a leszokás a gyermeknek? Ez benneteket frusztrál? Vagy mi? Ó, de sajnálom :( Gyertek csak, pontozzátok le ezt is 😂
ma 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Kerek 2 éves korig szoptattam a nagyokat, egy könnycsepp nem volt. A pici 6 hónapos, vele is az terv. 🙂
ma 14:52
 8/10 A kérdező kommentje:
Kár lép lepontozni egymást, valóban tapasztalatot kértem. (Egyébként nem kell a pontozással foglalkozni, senki se lesz se több se kevesebb, nem ezen múlik pl az éve végi bónusz, vagy bármi jelentősége lenne.. :D)
ma 15:33
 9/10 anonim ***** válasza:
20 hónaposan választottam el, egyik napról a másikra. Semmi dráma nem volt belőle.
ma 15:38
 10/10 anonim ***** válasza:
17 hónaposan választottam el nem volt vele gondja.
ma 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!