Járássegítő hasznos lehet, vagy épp hogy nem?
Még csak mászik a babám és térdelget a polcok előtt, nem húzta fel magát állásba.
Ilyesmit nézegettem: [link]
Inkább tologasson egy széket vagy bármit aminek nagy a surlódási felülete. Méghozzá azért, mert abba a saját fizikai erejét kell belevinnie amikor elindul és amikor megáll. Ergo a babád dönt, hogy meddig akar menni, mikor akar megállni.
A járássegitőt meg ha egyszer megtolja, az megy. Nem akkor és nem úgy fog megállni, amikor és ahogy a gyereked akarja.
Az sem biztos, hogy elakarna indulni, de megkapaszkodik benne és vagy kénytelen lesz akarata ellenére menni, vagy egyszerűen elhasal.
Mi kaptunk kettőt is. Az egyik ilyen fa, a másik műanyag. A fának semmilyen tartása nincs, beletettünk a férjem súlyzó készletéből egy azt hiszem 5 kilós súlyt, így pont ugyanolyan volt, mintha egy masszívabb széket tologatna, nem szaladt ki alóla. A műanyagnak gyárilag volt súlypalackja, amit rá lehetett tenni éppen ezen okból.
A fát a mai napig eltologatja amúgy (mostanában éppen bevásárlókocsi), 2,5 éves. Nem mondanám, hogy hasznos, azt sem, hogy nélkülözhetetlen. Számomra semleges.
Sose volt ilyenünk, 3 gyerek van.
Felborított játékosdoboz volt a favorit, sokat tolták maguk előtt.
Én egyébként azért sem vettem, mert féltem, hogy esetleg meglöki, elgurul a gyerek meg hason is esik, jobb volt így, nélküle. Nem volt előttük olyan, aminek kerekei vannak, csak miután egyedül jártak.
1 éves koruk körül mind elindult, szóval elvoltak enélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!