Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is szokta úgy érezni,...

Más is szokta úgy érezni, hogy meghaladja a képességeit a gyereknevelés?

Figyelt kérdés

1 éves a lányom, ha jó napunk van, az nagyon szuper, de nyűgösebb napokon úgy ki tudok borulni én is, és ilyenkor olyan kevésnek érzem magam hozzá...

Pedig csak egy gyerekem van...őszinte tiszteletem minden többgyerekes anyáé!

ma 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Ma pont így éreztem én is, másfél éves múlt a kisfiam. Ritka szar nap a mai.
ma 16:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Pont így érzem magam pedig még csak 7 hetes a lányom. Teljesen össze vagyok törve mentálisan. Sose gondoltam, hogy ennyire meg fog viselni, pedig készültem rá... Sokszor eszembe jut, hogy mások hogy csinálják ezt akár több gyerekkel?

Nézem a videókat ahol anyuka toppon tartja a lakást, magát, meg a babát is én meg kb. az életünkért küzdök (hasfájós)

ma 16:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2-es később azért könnyebb lesz! Nekem is hasfájós volt a kisfiam, nagyon durván. Na ahhoz a korszakhoz képest még a mai nap is csodás. Én az első 2-3 hónapot éltem meg a legnehezebbnek. Most is nehéz de mégis könnyebb.
ma 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Pffff, egyre gyakrabban. 2 és 4 éves lányok mellett, munka, háztartás, stb, egyszerűen kevés vagyok. Nekem mindkét gyerekkel (külön-külön persze) az első 1 év volt a legkönnyebb, azóta csak mélyrepülés. Mármint ne érts félre, imádom őket és a mostani életünket, azokat a dolgokat, amiket már tudnak csinálni, nagyon sok szempontból könnyebb most velük, mint babakorukban bármikor, ugyanakkor most van az, hogy a gondozási feladatok egyre kevésbé, a nevelés viszont egyre inkább szempont lesz. Leginkább a 4 évesnél érzem ezt. Ő már tök önálló, egyedül megy mosdóba, egyedül zuhanyzik, fogat mos, csinál magának szendvicset, kitölti a tejet pohárba, szóval na, vele már sokkal kevésbé kell _úgy_ foglalkozni, mint egy kisbabával, cserébe annyira, de annyira sok energiát elvisz a nevelés. A tényleges nevelés. Ez nekem sokkal nehezebb, mint eddig bármi, amivel szembetalálkoztam életem során. Mondjuk nem is véletlen, még az oviban is ódákat zengenek a makacsságáról és az önfejűségéről, szóval ha az óvónők szerint is erős személyiség, akkor talán nem véletlen, hogy meggyűlik vele a bajom nekem is. És a kicsi még rosszabb :D
ma 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ketto van. A nagylannyal,sulis,minden nap tanulnom kell,van hogy egy orat! A kicsivel,ovissal 2 orat jatszok,mellette mosok,takaritok,a ferjem fott kajat enni, a fozest ramgsorolom utoljara,mert keptelen vagyok mar a tanulas,lego,mosas,porszivozas ,levelsepres utan meg a tuzhelyhez allni. 1 gyerekkel 100x konnyebb mint kettovel,2 fele szakadni, mindkettonek en kellek mindenhez is. Iszonyat nehez.
ma 17:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Természetesen. Úgy érzem, túl nőtt rajtam ez a feladat 2 fiam van 2,5 és 1 évesek. Voltak elképzeléseim és kb semmi sem úgy alakul, ahogy azt én elképzeltem.
ma 18:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy sérült gyerekem van. Minden nap ezt érzem.
ma 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

3 gyermekem van, 2 sni-s, amióta vissza mentem dolgozni részmunkaidőben, ergo kiszakadtam a "csak a 4 fal, csak a gyerekek/ csak a háztartás" körből, azóta nem.

Pedig rohanás az életünk. Nyílván most is van háztartás, du a gyerekekkel tanulni foglalkozni. De még is másabb. Több a türelmem.

Hidd el idővel jobb lesz. Mindig lesznek nehéz napok, de egy idő után könnyebben gyorsabban át hídalód. ☺️

ma 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!