Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Számodra mi a legnehezebb a...

Számodra mi a legnehezebb a babázásban, gyereknevelésben?

Figyelt kérdés
jún. 7. 08:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
A non-stop készenlét és rendelkezésre állás. Ez mostanra (4eves) lazult, de az első 1,5 évet utáltam.
jún. 7. 08:40
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

az énidő hiánya.

Én egy tök introvertált ember vagyok, aki szeret egyedül lenni. 2 gyerekünk van, kis különbséggel. hát idejét nem tudom mikor voltam úgy igazán egyedül.

Vagy velem voltak 0-24ben, vagy most hogy oviba vannak én meg dolgozom, így itt sem vagyok egyedül.

Van mama, férj, ők is részt vesznek természetesen, de nekem az ilyen 1-2 óra egyedül heti 1-2x nem feltöltődés.

Az alváshiány volt még ami az elején durva volt. Mostmár simán együtt élek vele.

(2,5 éves a kicsi, a mai napig átlag 3x kel. 5-6 órákat alszok.)

jún. 7. 08:46
 3/15 anonim ***** válasza:
24%
Hát nekem apaként az, hogy nagyon-nagyon megritkultak a kocsmázások. Nemcsak azért mert nekem van gyerekem, hanem mert az asztaltársaságom is éli már felnőtt életét. Én egy elég introvertált ember vagyok, és legjobban a megbizható barátaimmal tudok kikapcsolódni néhány sör mellett, mindig így vezettem le a feszültséget. A feleségemmel meg ugye ritkán tudunk menni egyszerre. Mondjuk egyszer-kétszer mentünk családostul esküvőre meg barát lakására, az jó volt.
jún. 7. 09:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Játszani a gyerekekkel. Egyszerűen fél óra után meg unom és csinálnék valami mást. Nagyon le tudnak farasztani.
jún. 7. 10:05
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is ugyanaz a gondom, mint a második válaszolónak. Minden vágyam egy egész hétvége teljesen egyedül. De mivel még kicsik (20 és 6 hónaposak), erre még várhatok. Ráadásul apai oldalról nincsenek nagyszülők sajnos, így nem tudom, valaha eljön-e az, hogy az apjuk egy egész hétvégére elviszi őket, mert nem igazán van hova (én a férjemnek már többször adtam szabad hétvégét, ilyenkor elmegyek a gyerekekkel anyuékhoz).

Szerencsére ezen kívül van én-időm és mi-időnk is a férjemmel. Plusz mindkét gyerekkel napi szinten tudok 2-3 órát kizárólagosan foglalkozni, amikor a másik gyerkőc nincs ott. 😊

jún. 7. 10:18
 6/15 anonim ***** válasza:
Kedves 5ös milyen így a 2 gyerekkel ilyen kis korkülönbséggel?
jún. 7. 10:33
 7/15 anonim ***** válasza:
54%
Nekem rengeteg segítségem van minden téren (ebéd rendelés, takarítás, bébiszitter), de még így sem egyszerű sokszor. 🙈
jún. 7. 10:53
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Jó kérdés. Igazából az, hogy sokszor azt érzem, én már nem igazán számítok, mintha sokszor a létezésem egyetlen célja a gyerek jóléte lenne. Az én szüleim nem élnek már, pedig ők nem így állnának hozzá, így viszont anyósom meg apósom az, akik ezt az érzést keltik bennem. Például volt olyan, hogy elmentem sétálni a gyerekkel, amikor váratlanul jöttek hozzánk, és megjegyzést tettek arra, hogy miért nem elég nekem az udvaron levegőztetni, miért kell nekem elmászkálni. És igen, nekem volt igényem arra, hogy ne csak a szomszéd ház falát lássam, de nekik ez felesleges önzőség. De sok ilyen van. A háziorvos is volt, hogy megjegyzést tett, mikor beteg voltam, és mondtam, hogy olyan gyógyszert írjon, ami szoptatáskor is szedhető, hogy akkor ne is akarjak gyógyszert bevenni, hát a legfontosabb a tiszta anyatej. Én meg mondjuk szenvedjek hetekig.

Az is nehéz, hogy a férjem azt csinál, amit akar, én meg vagy a gyerekkel megyek el, vagy kérjen időpontot tőle, mikor ér rá vigyázni rá egy kicsit.

jún. 7. 11:27
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

A férjem külföldön, segítség nulla. Imádok agyerekemmel lenni, de ez a 0-24 óras készenlét, hogy még alvás közben is készenlétben kell lenni, kicsit felőröl.

Másfél éves a gyerkőc és fél éve lassan dolgozom is 4 órában, de itt is azt várom mikor csörren a telefon, hogy gond van a bölcsiben.

Szóval számomra a folyamatos éberség, készenlét ami a legnehezebb.

jún. 7. 12:16
 10/15 anonim ***** válasza:
68%
Az, hogy gyerekem van
jún. 7. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!