Tv nézés okozhat gyakori ébredést egy éves babánál?
Abszolút, tipikus tünet, hogy éjfél és 4 között gyakran megébred a pici, ha túl van ingerelve az agya. Okozhatja ezt tv, sok pittyogós játék, sok zene/háttérzaj. A gyerekek extra érzékenyek az ingerekre.
Meg a tv-n kívül még okozhatja másik ezer dolog. Jön a foga, keveset evett, szeparációs szorongás, mozgásfejlődés, esik az eső, front van, túl sokat aludt nappal, túl keveset aludt nappal. A legtöbb 1 éves rendszeresen ébred még éjjel.
Nekem a fiam tevezett egy éves korában, és sosem ébredt fel éjjel, nem is aludt el nehezen.
Lehet nem minden gyerekre egyformán hat a tévé, ki tudja.
Kettessel nagyon egyet értek. Sokan folyamatosan le akarják foglalni a babáikat, gyerekeiket. Ez rengeteg inger. Nekünk sem pörög 0-24 az agyunk, még ha ezt is hisszük. Zene, villogás, már a szülőket is kikészíti, nemhogy a gyerek idegrendszerét.
Engem hülyének néztek a baba-mama klubban mikor mondtam, hogy a fiammal időnként csak ülünk és nézünk ki a fejünkből. Nekem estek, hogy unatkozik a gyerek. Holott ő kezdte el ezt csinálni másfél évesen, én csak csatlakoztam. Ő elgagyog, én meg válaszolok neki.
Mindenképpen rossz hatással van az idegrendszerre a TV, pláne egy ilyen picinél. Ezáltal könnyen lehet, hogy összefügg az éjjeli nemalvással. Próbald ki hogy egy hétig nem néz TV-t, mi történik.
A lényem egyik fele megérti az anyukakat, akiknek kell az 5 perc csend, de a másik mégis arra gondol, hogy ha tudnák mit tesznek vele, lehet mégis kibírnák nélküle. Az a nehez, hogy sosem fog kiderülni, hogy konkretan egy adott gyerek, aki TV-zik ilyen mini korától kezdve, vajon hogyan fejlődött volna, ha nem teszi.
Nemreg epp egy olyan cikket olvastam, hogy a vastagbelrak egyre gyakoribb mar a negyvenesek között, es hogy komoly összefügges van az alvásminőseg romlása, a kepernyőidő, és a betegség között. Egyre megdöbbentőbb dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!