Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem baj ha adtam a 2 hónapos...

Nem baj ha adtam a 2 hónapos babának vizet?

Figyelt kérdés
Sziasztok tápszeres a babám etetés után (nem ette meg az egész adagot) sírt és ette a kezét adtam meg neki amit meghagyott tápszert de nem kellett neki adtam neki forralt babavizet azt nagyon szépen itta és abba hagyta. A sírást utána és a kéz evést
okt. 14. 21:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
64%

Hiába vagyunk lepontozva minden víz adásos/nem adásos kérdésnél, nem lesz baja a babának, ha vizet kap. Akár anyatejes, akár tápszeres.

Annyit olvastam itt magyarázatként, hogy eltelíti a babát. Az a napi 10-20 korty amit megiszik pici korában, nem telíti el. Egyszerűen ésszerű magyarázatot még nem találtam, miért ne kaphatna vizet, főleg tápszeresen.

Fiam tápszeres volt születése óta, pár kortyot mindig ivott etetés után, én azt vettem észre jól esik neki. Mai napig az esti (már tejital) után kéri a vizet is.

Abban biztos vagyok, hogy pont a víztől nem kell óvni a babát.

okt. 15. 15:13
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
Mégis mi baja lenne a víztől? Komolyan nem értem némelyik embert, mintha vmi méreg lenne. A legtermészetesebb folyadék, ami ember számára jó. Persze nem kell liter számra adni egy csecsemőnek nyilván, de egy kicsitől semmi baja nem lesz.
okt. 15. 19:05
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

12!

Szerintem azért pontoztak le, mert itt beteg a koraszülött baba,megy a hasa. És ahelyett,hogy az anya orvoshoz vitte volna, vizet adott neki.

okt. 15. 19:44
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Első válaszoló vagyok.

Bezzeg az nem baj mikor a hasfájásra ilyen-olyan teákat itatnak a babákkal.de aki mer neki sima vizet adni(forralt) az már minimum ördögtől való

okt. 15. 19:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

13!

Igen az elég nagy baj hogy nem vitte dokihoz. Tehát maga a kèrdés is helytelen hisz nem a víz miatt kellene aggódnia hanem inkàbb vigye dokihoz

okt. 15. 19:46
 16/16 anonim ***** válasza:
36%

Tápszeres baba kaphat vizet, de anyatejes jobb ha nem. Az anyatej olyan anyagot képez a bélfalon ami védi és a víz ezt lemossa. Viszont 2 hét alatt jön "helyre".

Ez csak a kérdésre válasz az egyik válaszolonak.

okt. 15. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!