Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idő még, amíg a lányom...

Mennyi idő még, amíg a lányom rendesen elindul? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2 nap múlva lesz 1 éves. Mikor olyan kedve van, gondol egyet, mindent elenged, és magától sétál, már van amikor 4-5 lépést is meg tud tenni. Olyan is van, hogy én megállítom a kis lábán, nem kapaszkodik semmibe. Mondom neki hogy gyere, és akkor jön vigyorogva hozzám, 4-5 lépést ilyenkor is sikerül megtennie. Ezt kb 1 hete kezdte el (a 4-5 lépést). De legtöbbször még mindig csak mászva megy, mert általában mindig siet valahova. Mennyi idő még ilyenkor kb., amíg rendesen menni fog? Biztos ez is babafüggő, mint szinte minden más is, de kb mennyi idő lehet még? Szerintem már nem sok. 1-2 hét? Vagy esetleg több is lehet még? Szerintetek? Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 4. 13:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
lehet akár egy hónap is.
2010. nov. 4. 13:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Kisfiam 1. szülinapja előtt pár nappal tette meg az első önálló lépéseket, egy-kettőt. Ebből kb. egy hét alatt eljutott odáig, hogy 4-5 lépést tett, és utána rá kb. másfél héttel már végigment az egész lakáson. Most 13 hónapos, és már nem mászik. Tehát összesen 1 hónap kellett ahhoz, hogy profin menjen.
2010. nov. 4. 13:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk így volt!

7,5 hósan kezdett kapaszkodva körlekedni,csak pont 9 hósan mászni és 9,5 hósan (09.21.) tette meg kapaszkodás nélkül az első két lépését!Ezt ő is hamar 4-8 lépésre fejlesztette,de 10,5 hósan indult el igazán (10.21)Akkor 8 métert jött a konyhából a nappaliba!Édes volt!

Azóta még ülni is alig láttam :)

Szóval nálunk az első egyedüli lépés után pont 1 hónapra indult el!

Ma 11 hós kislány anyuja!

2010. nov. 4. 13:34
 4/11 anonim ***** válasza:

nálunk úgy volt, hogy kb. 2 hétig csak 2-3 lépést tett, majd lecsüccsent, majd kb. 1 hétig többet, olyan 6-7-et, majd pedig pontosan a 11. hónapját töltötte be, amikor elindult, vagyis végigment a szobán önállóan. de még ezután kb. 2-3 hétig váltogatta a mászással a járást, mert azt is meg kell szokni . :)

de arra emlékszem, hogy az első kiscsizmáját dec. 18-án kapta (dec. 23-án lett 1 éves), és akkor már csak járt, tehát az egész a járás megindulásától tekintve nem telt 1 hónapba.

2010. nov. 4. 13:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk 3 hét kellett.
2010. nov. 4. 13:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. És ebben az időszakban, a pár lépéstől az elindulásig, mezítláb volt a gyereketek, vagy valamilyen cipőben? Segíthet az elindulásban, ha cipő van rajta, vagy jobb mezítláb(zokniban)?
2010. nov. 4. 13:46
 7/11 anonim ***** válasza:
Én tappancsos, tehát csúszásgátlós zoknit adok rá mindig. Próbálkoztam nagyon puha talpú cipővel bentre is, de ha megérezte a lábán, inkább mászott, fel sem akart benne állni. Amikor meg már elég stabilan ment bent, kint is kivettem időnként a babakocsiból. Egyre ügyesebb cipőben is, persze azért még vannak esések... (második voltam).
2010. nov. 4. 13:50
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem is 6-án lesz egy éves a lánykám :) Szóval Boldog Szülinapot nektek is előre :)

3 hete indult el, és tegnap óta már alig mászik, mindenhova 2 lábon megy, tegnap vettem észre hogy már állásból lehajol tárgyakért, illetve menés közben fordulni is tud :) Tehát már nem csak arra megy amerre először megindult:)

Úgyhogy nekünk 3 hét kellett ettől a stádiumtól amit írsz (hogy teli szájjal mosolyogva 4-5 lépst tett felénk de aztán az ölünkbe hullott :))

2010. nov. 4. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:
15.39 vagyok, még annyi hogy cipőben nehezebben megy. (főleg hogy csizma kell rá kintre ugye...) bent csúszásgátlós zokni vagy sima de vastagabb zokni van rajta vagy liliptui puhatalpú cipőcske (ami lényegében puha mint egy zokni) tegnap mezítláb volt fürdés előtt és jól látszik ahogy járás közben keresi az egyensúlyát és a kis lábujjaival szinte kapaszkodik a talajba :)) Ezt cipőben nehéz megcsinálni (sőt nem is lehet) úgyhogy szerintem jobb ha nincs rajta cipő.
2010. nov. 4. 15:41
 10/11 anonim ***** válasza:
13:42 Lakásban mindig szilikon talpas zokini van rajta.
2010. nov. 4. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!