Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Náthás csecsemő?

Náthás csecsemő?

Figyelt kérdés

3.5 hónapos baba, szerencsétlennek tele az orra.

Hiába szívom, szörcsög,nem kap levegőt, csak fujja a bubikat, most szerintem be is lázasodott.

Cicire teszem, de mivel nem kap levegőt, nem jár sok sikerrel, megpróbálom az itató poharat.

Nurofent nemerek neki adni, nehogy úgy kiüsse, hogy megfullad. Az orrnyálkahártyáját szerintem már szét szivtam a porszívóval de ugyanolyan, mint előtte, pedig jön neki elég jól.

Ötlet valakinek?

okt. 13. 00:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Sterimar babyt használsz orrszivás előtt? Utána valamit?
okt. 13. 01:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Utána nasivin babyt, elotte is fújok neki, de nincs elduguolva, vízszerű a cucc is, ami jön
okt. 13. 02:36
 3/12 anonim ***** válasza:
Milyen gyakran szívod? 2 hónapos volt a fiam amikor durva nathája lett. Az első pár nap olyan volt, hogy majd 5 percenként kellett szívni. Utána fokozatosann kevesebbet kellett. A nasivinre figyelj ne adj minden alkalommal utána. Reggel meg este adtam neki abból a tengervizes mehet mindig.
okt. 13. 06:36
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
Orcsepp, sok folyadék, orrszivas, lázra lázcsillapító és holnap azonnal orvos, főleg ha lázas is
okt. 13. 07:01
 5/12 anonim ***** válasza:
47%

Mindkét gyerekemnél elmondták már a kórházban is majd később a gyerekorvos és védőnő is hogy 1 éves kor alatt ilyen tünetekkel, főleg lázzal orvos!

Nem egy 3 éves gyerekről van szó aki kifújja az orrát meg adsz neki lázcsillapítót.

Egy 3 hónapos babát nem kezelgetünk otthon. Vidd be az ügyeletre

okt. 13. 08:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Tengervizes sprayt egyik lyukon fújod be, a másikon szívod orrszívóval, majd csere. Mosd át így teljesen az orrát és aztán Nasivin baby, ezt már ne szívd ki. Nyugodtan csináld ahányszor kell, de Nasivint csak napi 3X max. 1 hétig. 3 gyerekem van, mindnél bevált.Jobbulást!
okt. 13. 10:48
 7/12 anonim ***** válasza:

6 hónapos kor alatt eleve a láz nem “megengedett”. Mindenképp mérd és ha lázas, hívd szerintem egyből az ügyeletet.

Másik, sajnos ennél többet ezekkel a tünetekkel nem tudsz csinàlni otthon. Én biztos nem vàrnék.

okt. 13. 10:48
 8/12 anonim ***** válasza:
5#En bevittem 3 hónaposan, süppedt a mellkasa már légzésnél, hazaküldtek. Vírus, nem tudnak mit csinálni, majd megygógyul. Hetekig köhögött, szinte fulladásig éjszaka. Semmit nem adtak.
okt. 13. 10:50
 9/12 anonim ***** válasza:

#8 ez sajnálatos

Én a négy hónapos gyerekemmel voltam így.

Szerencsére időben vittem, ki is vizsgálták, ott is fogtak tüdőgyulladással.

Egy hétig kapott oxigént, és antibiotikumokat

okt. 13. 10:54
 10/12 anonim ***** válasza:

Ilyen pici babát én is egyből az orvoshoz vinnék, (és vittem is annó), nem kezelgetném otthon. Ha nagyon teli van az orra és nem tud megfelelően szellőzni az arcüreg, baromi könnyen rámehet a fülére. Mivel írtad, hogy lázas is, benne van a pakliban, hogy fülgyulladása is van. De ha nem is, a láz mindenképp gyulladást jelez a szervezetben, muszáj lenne, hogy lássa doki. Valószínűleg fog kapni antibiotikumot és pár nap múlva jobban lesz.

Jobbulást a kis drágának!

okt. 13. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!