Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan kell a 3 hónapos...

Hogyan kell a 3 hónapos náthás csecsemő orrába sóoldatot csepegtetni? És mennyit?

Figyelt kérdés
2014. febr. 12. 11:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Inkább vegyél gyógyszertárba cseppet,mert nehogy kimarja a házilag készített oldat a nyálkahártyáját.

Én nem kísérleteznék egy kisbabán...

2014. febr. 12. 11:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Sehogy. Ha kipróbálod magadon, tudni fogod, miért.
2014. febr. 12. 11:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Megfelelő arányban kevert sóoldattal semmi baj nem lehet szerintem. Kipróbáltam, semmi borzasztó nem történt (mi is történhetett volna).

Nyilván nem annyit és annyiszor kell használni, hogy kimarja a kis orrát.

Én fiziológiás sóoldatot vettem a babámnak gyógyszertárból. Adtak hozzá pipettát is, azzal könnyű adagolni.

Egy-két csepp elég egy ilyen pici babának sztem. Ügyelj rá, hogy hátrafolyjon neki, majd pár perc múlva szívd ki neki orrszívóval.

2014. febr. 12. 11:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm lányok a válaszokat.

Fiziológiás sóoldat, a védőnőtől kaptuk. Eddig anyatejet cseppentettem bele, 1-1 cseppet mindkét orrlyukába, tök jól kihozta a nyákot. Szerencsére nem zöldes-sárgás. Gondoltam, hogy felváltva használnám az anyatejet és a sóoldatot.

Ami plusszban jó, hogy szegény be is van rekedve. Erről mondjuk tudom, hogy a túlzott sírástól lett, de 3 hete nem múlik. Nem piros a torka meg semmi, de kapar neki szerintem, mert kattogtatja. A doki szerint nincs torokgyulladása vagy ilyesmi.Ez miatt be sem oltotta még a 2 hónapos oltással.(Külföldön élünk, itt nincsenek kötelező oltások, csak erősen ajánlottak.) Mennyi lehet egyáltalán csúszni az oltással? Úgy értem nem árt neki, hogy már min. 1 hónapot csúsztunk?

Szerintetek ha nincs láza, kivihetem sétálni? Ca. 5 fok van, szélcsend és nem is esik.

2014. febr. 12. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Nálatok nem lehet tengervizes orrspray-t kapni? Mi mindig azt használtuk, meg használjuk most is. Azzal csak befújsz és kész.

Amúgy a rekedtségre annyit, hogy nálunk egy bizonyos esetben rekedt be és reked be a mai napig a fiúnk, vírusos gégegyulladásnál. És van, hogy olyankor nálunk sem volt piros a torka, max. enyhén, ő akkor gyulladáscsökkentőt kapott, illetve hideg párás levegő ami jó volt ilyenkor. Ha van inhalátorotok, akkor az nagyon hasznos tud lenni ilyenkor.

Az oltások csúszásával pedig annyi, hogy nálunk is volt közel 1 hónapos csúszás. Ami a lényeg, hogy nagyjából egy időbe megkapja és ne betegen kapja meg. Tehát ha most 1 hónapot csúszik az oltás, hát csúszik.

2014. febr. 12. 13:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Tengervizes orspré a patikából (Sterimar baby, Fluimare, valami ilyesmi), vagy veszel pipettát a patikában és azzal az üvegből. De szerintem a sprék jobbak, mert porlasztják a sós vizet, nem cseppkén kerül be az orrba.
2014. febr. 12. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!