Hány hetesen lehet a földre lerakni a babát?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy a babákat mikortól lehet/kell földre tenni? Nyilván nem a csupasz földre értem hanem szőnyegre vagy játékszőnyegre stb. Van valami könyv esetleg hogy mikor mit lehet?
Köszönöm szépen előre is!
Szerintem ne gondold túl. Majd látni fogod, hogy mikor lesz az a kor, amikor már van annyi ébren töltött ideje, érdeklődése, hogy nézelődne. 1 hónapos koráig a lányom csak a pihenőszékben volt, onnan ,,figyelt", meg az ágyon nézelődött, aztán 2 hónapos kora körül már éberebb lett, szerintem akkor tettem le a babaszőnyegre.
Most visszakerestem, 2 hónaposan hasalt az összegurított törcsivel a hóna alatt és kontrasztos könyvet nézett, 2,5 hónaposan tettem be a babaszőnyegre a játékok alá.
Amikortol akarod, nincs ra szabaly.
0 napos koratol kezdve is leteheted.
Mondjuk engem ez a veszely nem fenyegetett, mert 2 honapos koraig rajtam elt kb, nemhogy a foldre, de a kezembol alig birtam letenni.
Utana mar inkabb vevo volt ra, de csak par percekre, akkor addig letettem.
Majd alakul, nyugi :)
Bármikor. Nekem már a kórházban átfordította a fejét. Szőnyegre már 1hetesen letettem, mert a kórházban hason altatták, de én az ágyában nem merem úgy, más elég kemény felület meg nincs hozzá. Mivel hasfájós, kísérleteztem, hogy jobb-e úgy. 1hónapos kora óta van játszószőnyege, azóta oda szoktam. Szereti nézegetni, de az üres fal izgalmasabb😁 Viszont olyankor mutatok neki játékokat, ami viszont érdekli. Pl.imádja a búgócsigát.(Egy ezer éves darab.)
Hason lenni már nem szeret, mert gyors a mozgásfejlődése. El akar mászni, de nyilván nem tud még, ettől marha ideges lesz. De azért lerakom hasra is pár percekre. Ilyenkor már "kell" azért kicsit.
7hetes.
Egy naposan is leteheted.
2 hónapos korától érdemes olyan jászószőnyegre, amin fölé lógnak játékok, akkor már elkezdi püfölni, és ez segít abban, hogy 3 hónapos korára észrevegye a saját kezét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!