Miért lettek mostanában a rövid becézett formájú lánynevek olyan divatosak? Panka, Dorka, Janka, Lili, Kitti, Fanni, Lotti, Zorka.
A Janka egy régi magyar név.
A Kitt viszont a Katalin önállósult becézési formája.
A Fanni magyar nyelven teljesen önálló név, nem becézése valaminek, kislányomat így hívják:
a Franciska angol, és a Stefánia német becenevéből önállósult. (wikipedia)
Az én nevem Betti.Elnem tudtam képzelni,hogy valaha Betti néninek szólitsanak.Az kislányom neve is fent van a listádon.És nem nem lesz furcsa.De miért is lenne furcsa.A felsorolt nevek közül nem egy felnőtett ismerek.Nem kötözködésből mondom és tényleg senkit nem akarok megbántani,de meddig vitázunk még neveken?
Például nekem a felsoroltak nagyon tetszenek,én inkább attól rettegek,hogy pár év mulva minden névtáblán,Hanna,Mira,Kíra,Abigél lesz.Szóval nem fogom felkapni a fejem azon,ha pár év mulva DR.Kovács Panka fog megvizsgálni és a hivatalban,Kis Kitti fogadna.
A Kitti a Katalin névből ÖNÁLLÓSULT tehát ez egy önállósult név, semminek sem a becézése!
Ez magában egy név, mint ahogyan a Fanni is.
Se a Fanni, se a Kitti, se a Janka nem becézés. Ezek magukban önálló nevek!!!!!!
nekem Lotti a nevem és ez nem becézés!! És a többi sem.. az egyik rokonomnak Panka a neve... nem becézés!!
a Lili, Fanni és a Kitti se becézés.. főleg a Lotti nem.. max a Karola vagy Karolina névből ered..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!